6.2.16

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακολουθήστε τους κανόνες αλλιώς θα υποστείτε τις συνέπειες


56b44c04c461883b2e8b45ca

Σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Άγκυρα και προειδοποίησε την Τουρκική αεροπορία «να ακολουθήσει τους διμερείς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια πτήσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες».
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Anatoly Antonov πρόσθεσε: «Αν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα και μαχητικά ανιχνεύσουν οποιαδήποτε απειλή στα ρωσικά μαχητικά κρούσης που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην Συρία, θα βάλουν άμεσα κατά των προσδιορισμένων ως απειλή στόχων για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πτήσεων», σύμφωνα με το rt.com.
Σε τεντωμένο σχοινί 
Εν τω μεταξύ στο «κόκκινο» παραμένουν οι σχέσεις των δύο κρατών αφού οι προκλήσεις εκατέρωθεν δεν σταματούν ούτε λεπτό. Την Τρίτη που μας πέρασε Ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν τα Δαρδανέλια σε μια επίδειξη ισχύος από το Ρωσικό ναυτικό και αυτό γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τίποτε, καθώς όποια παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ για την ελεύθερη διέλευση των Στενών, θα είναι αιτία πολέμου.
Από την άλλη λάδι στη φωτιά έριξε με δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζοντας ότι όσοι βοηθούν την υποστήριξη του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, φωτογραφίζοντας την Ρωσία.
Οι εξελίξεις μετά και τις προετοιμασίες των Τούρκων να εισβάλουν στην Συρία και τις μεγάλες συγκεντρώσεις δυνάμεων από τους Ρώσους οδεύουν ολοταχώς προς μια γενική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την ευρύτερη περιοχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου