12.2.16

Απατεώνες… αγόραζαν αυτοκίνητα χωρίς να δίνουν ούτε ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα 18, 25 και 49 ετών, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στο Άργος, κατηγορούμενα για περιπτώσεις απάτης στον Ισθμό Κορινθίας, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που έχει σχηματιστεί, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα, ηλικίας 23, 27, 28, 38 και 69 ετών αντίστοιχα, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 49χρονος, στις 8 Φεβρουαρίου εξαπάτησαν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου δίνοντάς του ψευδή στοιχεία και δεν του κατέβαλαν το συμφωνημένο χρηματικό ποσό για το όχημα.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Λουτρακίου, ο 25χρονος και 49χρονος εντοπίστηκαν στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και συνελήφθησαν, ενώ ο 18χρονος συνελήφθη στο Άργος, καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικούς να οδηγεί το προαναφερθέν αυτοκίνητο (σύμφωνα με την αστυνομία το όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του).
Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας φέρονται ότι εξαπατούσαν άτομα, μέσω διαδικτύου, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου 2015 έως και την 17 Ιανουαρίου 2016 στον Ισθμό, είχαν εξαπατήσει ακόμη πέντε άτομα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 14.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών της ομάδας των συλληφθέντων, καθώς και για τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου