14.2.16

Στα μπλόκα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες

  «Τώρα με τα πόδια ή με τα τρακτέρ μήπως ήρθε η ώρα για νέο Κιλελέρ;»

Στα μπλόκα συνεχίζουν πλέον οι αγρότες τον αγώνα τους για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που όπως λένε τους εξοντώνει και τους αφανίζει.

Μετά τις δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας που προκάλεσαν νευρική κρίση στην κυβέρνηση, οι αγρότες επιστρέφουν στις «θέσεις μάχης» κατά μήκος των εθνικών οδών παραπέμποντας για τις αποφάσεις όσον αφορά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει στην κυβέρνηση μετά το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες αγρότες από το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν η έκτακτη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με τους οποίους συζήτησε το αγροτικό και ευρύτερα το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με γενικόλογες εκκλήσεις στους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο υποσχόμενοι αόριστες βελτιώσεις στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών και στην μεταβατικότητα των νέων διατάξεων, θα περάσει η... μπόρα των μαζικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες πάντως από τα 68 μπλόκα που βρέθηκαν στην Αθήνα για δύο ημέρες στήνοντας «μπλόκο» έξω από τη Βουλή ήταν ξεκάθαροι: «Εμείς τα παιδιά μας τα θέλουμε στην Ελλάδα, όχι στο εξωτερικό. Οι 222 βουλευτές που ψήφισαν τα Μνημόνια, ας τα στείλουν αυτοί».

Ορισμένοι, μάλιστα, αναρωτήθηκαν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους στις συγκεντρώσεις: «Τώρα με τα πόδια ή με τα τρακτέρ μήπως ήρθε η ώρα για νέο Κιλελέρ;».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου