12.2.16

ΜΕΓΑΛΟ DEAL!!! Μαρινόπουλος: Στρατηγική κίνηση η συμφωνία με την εταιρεία «Σκλαβενίτης»

Μαρινόπουλος: Στρατηγική κίνηση η συμφωνία με την εταιρεία «Σκλαβενίτης»


«Στρατηγική κίνηση που εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της εταιρείας για την επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη αποτελεί η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Μαρινόπουλος και της Σκλαβενίτης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία «Μαρινόπουλος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το δίκτυο των 33 hypermarkets που ανέπτυξε η Μαρινόπουλος σε στρατηγικά σημεία των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα περάσει στον έλεγχο της κοινής εταιρείας που ιδρύεται με έναν από τους πλέον έμπειρους και υγιείς παίκτες του λιανεμπορίου».
Στην ανακοίνωση η εταιρία εκφράζει την εκτίμησή της ότι «πρακτικά, η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις χρηματοροές της Μαρινόπουλος, γεγονός που αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την επιστροφή της εταιρείας στην ανάπτυξη. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως εναρμονισμένη με το όραμα της Μαρινόπουλος να χαίρει της εμπιστοσύνης των καταναλωτών της και να τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και επιλογών».
Διευκρινίζεται επίσης ότι «πέραν την συμφωνίας αυτής και σε συνέχεια της τροποποίησης της μετοχικής σύνθεσης της Μαρινόπουλος, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο της οικογένειας Λεωνίδα Μαρινόπουλου, μέρος του στρατηγικού σχεδίου είναι η μετάβαση σε ένα νέο διοικητικό σχήμα, που θα υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας».
Τέλος η εταιρία με την ανακοίνωσή της ευχαριστεί «θερμά τον Γ. Βογιατζάκη, ο οποίος, μετά πολυετή συνεργασία με την επιχείρηση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Η συνεργασία όλα αυτά χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική και η συνεισφορά του πολύτιμη».

Η  Ανακοίνωση Μαρινόπουλου

«Στρατηγική κίνηση που εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της εταιρίας για την επιστροφή του Ομίλου στην ανάπτυξη αποτελεί η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
Το δίκτυο των 33 hypermarkets που ανέπτυξε η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε στρατηγικά σημεία των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα περάσει στον έλεγχο της κοινής εταιρίας που ιδρύεται με έναν από τους πλέον έμπειρους και υγιείς παίκτες του λιανεμπορίου.
Πρακτικά, η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις χρηματοροές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, γεγονός που αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την επιστροφή της εταιρίας στην ανάπτυξη. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως εναρμονισμένη με το όραμα της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να χαίρει της εμπιστοσύνης των καταναλωτών της και να τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και επιλογών.
Στο πλαίσιο αυτό, η κοινή εταιρία θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάπτυξης δημιουργικών και καινοτόμων concepts στην αγορά της λιανικής και είναι ξεκάθαρο ότι θα επιφέρει ορατά οφέλη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους καταναλωτές που για περισσότερα από 50 χρόνια εμπιστεύονται τα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν την συμφωνίας αυτής και σε συνέχεια της τροποποίησης της μετοχικής σύνθεσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο της οικογένειας Λεωνίδα Μαρινόπουλου, μέρος του στρατηγικού σχεδίου είναι η μετάβαση σε ένα νέο διοικητικό σχήμα που θα υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας.
Στο σημείο αυτό η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τον Γ. Βογιατζάκη, ο οποίος μετά πολυετή συνεργασία με την επιχείρησή, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Η συνεργασία όλα αυτά χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική και η συνεισφορά του πολύτιμη.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου