31.3.16

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 μέχρι την Κυριακή 17 του μήνα το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, το οποίο διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλειος Χαντζής ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει έμπρακτα τη διενέργεια του Φεστιβάλ, με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας, του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα και της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα.
Το φετινό Φεστιβάλ έχει ορισμένες καινοτομίες:
• Θα δοθεί έμφαση σε εμπορικά θέματα, καθώς ειδήμονες του Υπουργείου Εξωτερικών θα δώσουν τα φώτα τους στους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, όσον αφορά στις εξαγωγές
• Θα συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν οι διοργανωτές και όσοι στηρίζουν το Φεστιβάλ, που θα αποφασίζει κάθε χρόνο για την κατεύθυνση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πανελλήνιος διαγωνισμός ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και γευσιγνώστες πιστοποιημένους από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Ήδη καταγράφεται μεγάλη συμμετοχή και σκοπός του διαγωνισμού, οι βραβεύσεις του οποίου θα έχουν τη διεθνή ονομασία "Kalamata award", είναι να αναδειχθεί η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, πιστοποιημένη από τους γνώστες του προϊόντος.
Τέλος, θα καθιερωθούν βραβεία για ερευνητικές εργασίες όσον αφορά στο ελαιόλαδο, τις οποίες θα κρίνει επιστημονική επιτροπή.
Πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα http://www.kalamata-olivefestival.gr/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου