17.3.16

Liberation: Ο Τσίπρας ή θα πέσει αμέσως για τη «Μακεδονία» ή σε λίγους μήνες για το ασφαλιστικό


liberationtsipras

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, απειλείται από τους αμφίβολους συμμάχους του, γράφει η γαλλική εφημερίδα Liberation, σχολιάζοντας την κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα μετά την δήλωση του Γιάννη Μουζάλα για τα Σκόπια.


Ο Μουζάλας είπε το λάθος όνομα, γράφει ο ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας θα θυσιάσει ή όχι τον υπουργό του.
Liberation
«Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται από τους αμφίβολους συμμάχους του», γράφει ο Γάλλος αρθρογράφος Ζαν Κατρεμέρ επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε από το τελεσίγραφο που έθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον Αλέξη Τσίπρα πως απαιτούν την παραίτηση Μουζάλα.
«Οι αμφίβολοι σύμμαχοί του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να του κοστίσουν την εξουσία γρηγορότερα απ” ό,τι αναμενόταν. Ο απαραίτητος σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, απειλούν πράγματι να ρίξουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αν δεν υπάρξει παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα. Το σφάλμα του; Ο υπουργός για το μεταναστευτικό αποκάλεσε την FYROM «Μακεδονία»… Ο ίδιος πάντως έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. Ακόμα και η συντηρητική Νέα Δημοκρατία ζήτησε την παραίτηση του Μουζάλα», γράφει.
Στο άρθρο του, ο Γάλλος αρθρογράφος υπενθυμίζει επίσης ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν αυτός που όταν είχε κορυφωθεί η κρίση με τους Ευρωπαίους, είχε απειλήσει ότι θα αφήσει όλους τους τζιχαντιστές να εισβάλουν στην Ευρώπη.
«Ο εθνικιστής ηγέτης δεν συγχωρεί τον Μουζάλα. Για τον Πάνο Καμμένο η ευκαιρία αυτή είναι αρκετά καλή καθώς με τον τρόπο αυτό μπορεί να ενισχύσει την εικόνα του κόμματός του που βρίσκεται σε παρακμή. Το θέμα είναι αν ο Τσίπρας θα αποφασίσει να θυσιάσει ή όχι τον υπουργό του. Η απόφαση, όπως δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα ληφθεί μετά την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Μία δύσκολη επιλογή για τον Τσίπρα. Αν στηρίξει τον Καμμένο, ο οποίος υποστηρίζει την αποχώρηση της χώρας από την ζώνη του ευρώ, θα αποδυναμωθεί στα μάτια της κοινής γνώμης που είναι ήδη απογοητευμένη. Αρα, είτε θα πέσει αμέσως για το θέμα της «Μακεδονίας» είτε σε λίγους μήνες με αφορμή το ασφαλιστικό. Αυτό είνα το δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας»», γράφει η εφημερίδα.
Suddeutsche Zeitung
Για την γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», o Mουζάλας είπε το λάθος όνομα και προκάλεσε κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Der Standart
Για την αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε εξαιτίας της λέξης «Μακεδονία» που εκστόμισε ο Έλληνας υπουργός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου