23.4.16

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με αφορμή το πρόβλημα της μη πραγματοποίησης των εξετάσεων οδήγησης λόγω της απεργίας διαρκείας των αρμοδίων υπαλλήλων έσπευσε να συνταχθεί με την Περιφερειάρχη Αττικής και από κοινού να ανακηρυχθούν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές και σωτήρες του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης δήθεν των πολιτών. 
Γι’ αυτό αποφάσισαν αιφνιδιαστικά την πραγματοποίηση των εξετάσεων οδήγησης εντός του πρωινού ωραρίου εργασίας, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους, θεωρώντας προφανώς ότι οι ήδη υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Μεταφορών θα μπορέσουν ανταποκριθούν σε επιπλέον καθήκοντα.
Λησμονούν φαίνεται ότι πρώτοι υπηρετούν τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, οι οποίες αποψίλωσαν τις δημόσιες υπηρεσίες από το προσωπικό παραλύοντας τη δημόσια διοίκηση. Ταυτόχρονα, με ύπουλο και δόλιο τρόπο επιχειρούν να σαμποτάρουν το δίκαιο απεργιακό αγώνα των εξεταστών οδήγησης, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον προηγούμενο χρόνο. Αντί λοιπόν οι Περιφερειάρχες να προβαίνουν σε ημίμετρα, θα έπρεπε πρώτοι εκείνοι να πιέζουν το Υπουργείο να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, που θα έλυνε τόσο το θέμα των εξεταστών οδήγησης όσο κυρίως το ευαίσθητο θέμα της ανανέωσης των διπλωμάτων των υπερηλίκων και των ΑΜΕΑ.
Βέβαια, και το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών δεν είναι άμοιρο ευθυνών, καθώς παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργού ότι η σχετική τροπολογία να ψηφιζόταν άμεσα από τη Βουλή δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια φέρνοντας στα όριά τους τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 
Ζητάω λοιπόν να αποσυρθούν άμεσα οι παραπάνω απαράδεκτες, εκβιαστικές και αντιεργατικές αποφάσεις των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου. Ζητάω επίσης από τον Υπουργό Μεταφορών να τηρήσεις τις δεσμεύσεις του. Ζητάω, τέλος, από τους συναδέλφους εξεταστές υποψηφίων οδηγών να συνεχίσουν να απέχουν από το έργο της εξέτασης οδήγησης, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας και να επιστρέψουν οι Διευθύνσεις Μεταφορών στην εύρυθμη λειτουργία τους.

                                               
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΦΑΒΒΑΤΑΣ
Μέλος Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
(Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου