23.4.16

«ΘΡΙΛΕΡ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! «Θερμό» επεισόδιο Ρωσίας-Ισραήλ – Ρωσικά μαχητικά άνοιξαν πυρ εναντίον Ισραηλινών

rossia-740x431
ρωσικές δυνάμεις στη Συρία άνοιξαν πυρ τουλάχιστον δυο φορές σε στρατιωτικά ισραηλινά αεροπλάνα αναφέρει ισραηλινή εφημερίδα.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα Yedioth Ahronoth αναφέρει ότι σε δύο περιπτώσεις ρωσικά μαχητικά άνοιξαν πυρ κατά ισραηλινών μαχητικών. Η είδηση δημοσιεύθηκε σήμερα (ynetnews) χωρίς να δίνει όμως τις επίμαχες ημερομηνίες ή το που έλαβαν χώρα αυτά τα περιστατικά. Επίσης δεν κάνει καμιά αναφορά σχετικά με το αν επλήγησαν τα ισραηλινά αεροπλάνα.
Επίσης το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης ανέφερε ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε ένα ισραηλινό στ΄ανοιχτά των μεσογειακών ακτών της Συρίας την τελευταία εβδομάδα αλλά δεν υπήρχε επαφή μεταξύ τους.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο διοικητής της ισραηλινής Αεροπορίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο ΥΠΑΜ και Ρώσους επιτελείς προς συζήτηση αυτών των ατυχημάτων. Στο θέμα βέβαια αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου που επισκέφθηκε τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ήρθα εδώ με μόνο σκοπό να ισχυροποιήσω την τον συντονισμό ασφαλείας μεταξύ μας ώστε να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, δυστυχήματα και αχρείαστες αντιπαραθέσεις» δήλωσε ο  Netanyahu κατά την τρίωρη συνάντησή του με τον Β.Πούτιν η οποία επικεντρώθηκε στην κατάσταση στη Συρία και ειδικότερα στα σύνορα με το Ισραήλ.
69586890100081640360noΟ Β. Πούτιν είπε στον Νετανιάχου ότι είναι χαρούμενος ότι οι δύο χώρες έχουν συχνές επαφές στο υψηλότερο επίπεδο και σημείωσε ότι η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ Μόσχας και Ιερουσαλήμ ήταν αναγκαία λόγω της περίπλοκης κατάστασης στην περιοχή.
Καταγραφή1«Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε ότι ο αρχηγός της ισραηλινή Αερπορίας Amir Eshel και ο στρατιωτικός Γραμματέας μου στρατηγός Eliezer Toledano, θα έχουν μια ειδικής σημασίας συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΑΜ και αρκετούς από τους επιτελείς του. Θα συζητήσουν λεπτομερώς και αποτελεσματικά τον συντονισμό μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών και άλλα ζητήματα που προσφάτως δημιουργήθηκαν» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Είναι σημαντικό αυτό γιατί πρέπει να διατηρηθεί η ελευθερία δράσης της IDF και της Αεροπορίας σε μέρη που είναι πολύ σημαντικά για την δική μας ασφάλεια και νομίζω ότι αυτό επετεύχθη»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου