9.4.16

ΠΩΣ θα Διώξετε τα μυρμήγκια από την Κουζίνα σας !!!

Τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να τα δείτε στην κουζίνα σας αν δεν τα 'προσκαλέσετε'... που σημαίνει, πως για να έρθουν, υπάρχουν βρομιές, ψίχουλα, λίπη που δεν έχετε καθαρίσει, φαγητά αφημένα κλπ.
Πρώτα απ' όλα λοιπόν, καθαρίζετε την κουζίνα και κυρίως τον πάγκο και τα ντουλάπια που συνήθως υπάρχουν μυρμήγκια. Είναι επίσης σημαντικό οι συσκευασίες με τα τρόφιμα να είναι κλειστές.
Εκτός από την καθαριότητα, που έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται, μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και χωρίς να καταφύγετε στα τοξικά προϊόντα του εμπορίου ή άλλες τοξικές λύσεις που μπορεί να σας προταθούν.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διώξετε τα μυρμήγκια:
1. Αγγούρι. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του αγγουριού και οι φλούδες αγγουριού είναι κι αυτές ότι πρέπει για να τα εξαφανίσετε.
2. Ξύδι. Ενας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διώξετε τα μυρμήγκια είναι το άσπρο ξύδι. Ψεκάστε τα με ξύδι και αιωνία τους η μνήμη. Καθαρίστε τα σημεία που βόλταραν τα μυρμήγκια με άσπρο ξύδι και δεν θα ξαναπεράσουν από 'κει.
3. Αλάτι. Φτιάξτε μείγμα από αλάτι και καυτό νερό και ψεκάστε τα και πάπαλα..
Μπορείτε να ρίξετε αλάτι και σε γωνίες ή στη φωλιά τους
4. Πούδρα για μωρά. Η πούδρα για μωρά, περιέχει ταλκ και τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά της. Αν δεν έχετε μωρά και πούδρα, ρίξτε απλά ταλκ στα σημεία που κάνουν τσάρκα τα μυρμήγκια και θα πάνε στο καλό.
5. Μέντα (ή δυόσμος). Ξερά φύλλα μέντας, τσάι μέντας, τσάι μέντας σε φακελάκι. Βάλτε τα στα ύποπτα σημεία. Αν έχετε αιθέριο έλαιο μέντας, ψεκάστε τα.
6. Βόρακας. Ανακατέψτε ίση ποσότητα βόρακα με ζάχαρη και προσφέρετε τον μεζέ στα μυρμήγκια. Ο βόρακας καταστρέφει το πεπτικό τους σύστημα  και τον εξωτερικό τους σκελετό (τα καϋμένα). Αντί για ζάχαρη μπορείτε να ανακατέψετε τον βόρακα με φυστικοβούτυρο.
7. Χυμός λεμονιού. Βάλτε σε ψεκαστήρα ίσες ποσότητες νερού και χυμού λεμονιού και ψεκάστε τα ύποπτα σημεία.
8. Ρύζι. Οι κόκκοι ρυζιού  τα στέλνουν αδιάβαστα
9. Σαπούνι. Αν τα ψεκάσετε με σαπουνόνερο, θα πάθουν αφυδάτωση και θα εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο
10. Κρεμμύδι, πιπέρι καγιέν, σκόρδο, μοσχοκάρφια. Ανακατέψτε 1 κρεμμύδι + 1κσ  πιπέρι καγιέν + 1 σκελίδα σκόρδο +4 μοσχοκάρφια με 1/4 νερό στο μπλέντερ. Ψεκάστε τα σημεία που πάνε τα μυρμήγκια και τέλος.
11. Φύλλα δάφνης, σκόρδο, μοσχοκάρφι, κανέλλα. Αν υπάρχουν στα ντουλάπια δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα ούτε μυρμήγκια, ούτε άλλα ζουζούνια που πάνε στο αλεύρι, το σιμιγδάλι κλπ
12. Μαγειρική σόδα + ζάχαρη σε ίσες ποσότητες
13. Μείγμα από νερό 40% + οινόπνευμα 40% + υγρό σαπούνι πιάτων 20%. Σε ψεκαστήρα και ψεκάστε τα.:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου