16.4.16

MAINETAI Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Γράφει: Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ

Κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι η σύγκρουση στο χώρο της δικαιοσύνης  με την αντιπαράθεση στην αρμόδια  επιτροπή της βουλής μεταξύ Παπαγγελόπουλου και Βενιζέλου-Βορίδη με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση της εισαγγελέως Τσατάνη και του επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλου.
Τα επεισόδια στη δικαιοσύνη από την στιγμή που φαίνεται να έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου ,αποκαλύπτοντας διαδρομές ,σχέσεις, διαπλοκές επίορκων δικαστικών λειτουργών με επιχειρηματίες και πολιτικούς ρολίστες της εξουσίας .Από την στιγμή που προχωρήσουν οι αποκαλύψεις θα αναδείξουν και τις σχέσεις ανώτερων δικαστικών λειτουργών με ηγετικά στελέχη της πολιτικής αλλά και οικονομικής εξουσίας. Βαρύγδουπα ονόματα τόσο της πολιτικής ,όσο και του επιχειρηματικού κόσμου είναι μπλεγμένα σε μια σειρά σκάνδαλα που ταλάνισαν τον τόπο και διαμόρφωσαν τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα. Και όμως απολαμβάνουν όχι μόνο ιδιότυπη ασυλία αλλά και την ατιμωρησία βολεύοντας τα παιδιά τους μέχρι και τα εγγόνια τους ,πέρα από τους εαυτούς τους. Τι μπορεί να πει κανείς όταν η εισαγγελέας Τσατάνη την ώρα που καλούσε τον Αντρέα Βγενόπουλο να απολογηθεί ,την ίδια ώρα έβαζε την υπόθεση του στο… αρχείο; Και όταν την ιδία ώρα επίσης η Κυπριακή κυβέρνηση καλούσε επισήμως την Ελλάδα και ζητούσε δικαστική συνδρομή για να δικαστεί ο Βγενόπουλος για το σκάνδαλο της Λαϊκής Τράπεζας στο νησί της Αφροδίτης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας; Οι περιπτώσεις σκανδάλων αναρίθμητες, όσες και οι παρεμβάσεις Υπουργών και εν γένει πολιτικών με ανταλλάγματα είτε την προαγωγή, είτε τον διορισμό σε δουλειές οικείων προσώπων ,είτε μέχρι και χρηματισμό ανώτερων δικαστικών λειτουργών.
Υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον που μπήκαν στο αρχείο μετά από πολιτικές παρεμβάσεις ,άλλες εκδικάστηκαν και έπεσαν στα …μαλακά και άλλες αποδόθηκαν «Λευκές» Υποθέσεις από το 1974 μέχρι και σήμερα από εξοπλιστικά προγράμματα, σκάνδαλα σε θέματα προμηθειών, θεμάτων Υγείας, ΔΕΚΟ, Δημοσίων Έργων με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης Υπουργών του Βενιζέλου που φτιάχτηκε κομμένος και ραμμένος για να αθωώνει πολιτικούς ,όπως και ο αντίστοιχος περί τύπου για να φιμώνει τους δημοσιογράφους αυτούς που δεν έκαναν εκβιασμούς αλλά ερευνητική δημοσιογραφία.
Τι εντύπωση άραγε μπορεί να προκαλεί η εικόνα του Βενιζέλου και του Βορίδη εμμέσως πλην σαφώς να υποστηρίζουν την Τσατάνη και στο …βάθος τον Βγενόπουλο;
Η περίπτωση του …Παναθηναίκάκια εισαγγελέα που ακούστηκε στην περίπτωση Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής, και ακουμπάει μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον πρώην της δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου βουλευτή Λέσβου ,αλλά και τον εισαγγελέα εφετών που βάφτισε τις μίζες… δωρεές, απαλλάσσοντας από την περιβόητη υπόθεση SIMENS κόσμο και κοσμάκη ,όταν αν έχουν το θεό τους υπάρχουν ομολογίες όπως αυτή του Τσουκάτου ταμία του ΠΑΣΟΚ ότι το 2% πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα από τον προϋπολογισμό της Γερμανικής εταιρίας. Υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν» πακτωλός υπεξαίρεσης εκατομμυρίων με αθώωση του διευθύνοντος Μαρτίνη και την ντροπολογία στη βουλή που αθώωνε το ΔΣ  του Ιδρύματος .Περιπτώσεις αναρίθμητες που πολύ φοβάμαι όση καλή διάθεση και να έχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν θα προλάβει να τις στείλει όλες στο σκαμνί να δικαστούν ,ακόμη και να επανεξεταστούν. Τουλάχιστον όμως κάποια γνωστά λαμόγια τόσο της δικαιοσύνης ,όσο και της πολιτικής να τα ξεράσει το σύστημα του κάθε χώρου γιατί είναι πρόκληση να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός ακόμη.
Υποθέσεις που έγιναν παρεμβάσεις από πολιτικούς για επιχειρηματίες, υποθέσεις για φοροδιαφυγή ,ξέπλυμα μαύρου χρήματος ,μίζες και παράνομος πλουτισμός έχει υποχρέωση ο Παπαγγελόπουλος να τις πάει μέχρι τέλους για να ξεβρομίσει ο τόπος.
Είναι γνωστό ότι το σύστημα είναι τόσο σάπιο και βρώμικο ,με οικονομικούς εισαγγελείς να έχουν καταγγείλει φόβους και απειλές για την ζωή τους και των οικογενειών τους .Εκεί φτάσαμε ως χώρα. Να έχουμε γίνει η Κολομβία των Βαλκανίων και να απειλούν τους εισαγγελείς απατεώνες και κλέφτες που έπρεπε ήδη να ήταν φυλακή.
Αν δεν γίνει κάτι τώρα δεν θα γίνει ποτέ .Και το κυριότερο;
Υπουργέ Παπαγγελόπουλε κάθισε στο σκαμνί και στείλε σπίτι τους όλους τους Τσιπλάκηδες και όλες τις Τσατάνη της δικαιοσύνης. Ο Κατάλογος είναι μακρύς ,ξέρεις πρόσωπα και πράγματα ,τα ξέρουμε και μείς τη πιάτσα ,οπότε το μόνο που μένει είναι να βγουν στην σέντρα και να τελειώνουμε με το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής στη δικαιοσύνη ,τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.
------------------------------------------------------------------------------ 
ΚΟΥΙΖ: Δεν μας είπε ποτέ και ούτε τρέφω ελπίδες ότι μπορεί να το πράξει στο μέλλον ο Παναθηναίκάκιας όπως τον αποκαλεί στο ηχητικό ο Αντώνης Σαμαράς, εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ,ποιος η… ποια δημοσιογράφος του έκανε καταγγελία η τον ενόχλησε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη λίγες ώρες πριν την συνάντηση των μεγάλων με τοβ Σταύρο Κοντονή.

Ρωτάμε ευθέως τον κ. Ντογιάκο και όπως ήμαστε υποχρεωμένοι βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα δημοσιεύσουμε επί λέξη την απάντηση του.

-Είναι αλήθεια ότι ο γιός σας κ. Ντογιάκο εργάζεται και μισθοδοτείται από πολύ γνωστό ,πασίγνωστο έλληνα επιχειρηματία ,ο ποίος μάλιστα έχει πολύ σοβαρές εκκρεμότητες και υποθέσεις με την ελληνική δικαιοσύνη;

Μέχρι την επομένη Κυριακή στη διάθεση σας. 
Μέχρι τότε θα σας απαντήσουμε εμείς αν είναι αλήθεια κ. Εισαγγελέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου