20.5.16

Αλλά το σκηνικό του καιρού - Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα

 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

Αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής κι από τα Δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία.
Το Σάββατο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα, τα οποία θα είναι εντονότερα, στην ηπειρωτική χώρα, το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.
Για το Σάββατο αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες.
Στα βόρεια θα πνέουν ισχυροί ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή, όταν τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Ανατολικά και Νότια και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου