4.5.16

Ταξίδι στη Μεθώνη - Η θαλασσινή πολιτεία με βενετσιάνικο αέρα

Για μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία με θαλασσινή αύρα, η Μεθώνη της Μεσσηνίας είναι αυτό που αναζητά κανείς. 
Επιβλητικά κτίρια και πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής συνθέτουν ένα τοπίο που προκαλεί μια γαλήνη στον επισκέπτη όποιο είδος τουρισμού κι αν αυτός επιλέγει.
Αυτή η μικρή κωμόπολη, στο πρώτο πόδι της Πελοποννήσου η οποία στην αρχαιότητα λεγόταν Πήδασσος (κάποιοι θεωρούν ότι αυτό το όνομα ανήκει στην Κορώνη), εκτός από σημαντική ιστορική σημασία, έχει επίσης όμορφα τοπία και σπουδαία αξιοθέατα να δει κανείς. 
shutterstock_216731911Ένα από αυτά είναι φυσικά το κάστρο της Μεθώνης, το οποίο αποτελεί και ένα από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας.
Η Βενετσιάνικη επιρροή φαίνεται και σε αυτό το σημείο καθώς το κάστρο χτίστηκε από τους Βενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209. 
Χωρίζεται από τη στεριά με μια τεχνητή τάφρο και είναι χτισμένο ουσιαστικά σε ένα βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα. 
Η πύλη του κάστρου κατασκευασμένη από ορθογώνιους πωρόλιθους βρίσκεται στη βόρεια πλευρά ενώ τα τείχη του κάστρου είναι ενισχυμένα με πύργους. 
shutterstock_304123910Επιβλητικό είναι βέβαια το πετρόκτιστο Μπούρτζι στη νότια πλευρά του φρουρίου, το οποίο συνδέεται με μια γέφυρα με το κυρίως φρούριο.
Σε όλη την πόλη της Μεθώνης μπορεί να δει κανείς τη Βενετσιάνικη φινέτσα, στα αρχοντικά που διατηρούνται ως σήμερα και σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. 
Αποτελεί βέβαια δημοφιλή πόλο έλξης τουριστών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και ούτως ή άλλως το όμορφο ηλιοβασίλεμα με θέα το κάστρο αποτελεί από μόνο του έναν καλό λόγο για να περάσεις μερικές μέρες στην περιοχή. 
shutterstock_238768747Πλούσια σε αρχαία μνημεία, ολόκληρη η περιοχή σε καλεί να την εξερευνήσεις και να χαθείς στα βάθη των αιώνων. Εκκλησίες, οχυρώσεις και αρχοντικά επιβεβαιώνουν ότι η όμορφη Μεθώνη αποτέλεσε το μήλον τις έριδος για τους κατακτητές που θέλησαν να την κάνουν το λιμάνι τους.
shutterstock_342760067Εκτός από την ιστορία της, που μπορεί να ζήσει κανείς γνωρίζοντας τα αξιοθέατά της, η Μεθώνη προσφέρει στον επισκέπτη και μια σειρά από παραλίες όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, αμμουδερές και δημοφιλείς ή λιγότερο τουριστικές. 
Σίγουρα ο καθένας μπορεί να βρει αυτή που του ταιριάζει. 
Η απόδραση στη Μεθώνη θα σας ανταμείψει και θα σας γεμίσει όμορφες εικόνες και συναισθήματα...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου