26.5.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ξεκινά η λειτουργία της ράμπας ΑΜΕΑ για θαλάσσιο μπάνιο

Άμεσα ξεκινά η λειτουργία της ράμπας Seatrac, που επιτρέπει στa AMEA να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτόνομα. 

Η ηλεκτρομηχανική διάταξη εγκαταστάθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στην ακρογιαλιά νοτίως του Ιερού Ναού της Ανάστασης, για δεύτερη φορά φέτος μετά την περυσινή πολύ επιτυχημένη λειτουργία της, με πολλές ψηφιακές καινοτομίες πληροφόρησης. 
Στις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη και η υποδομή πρόσβασης στη ράμπα και εξυπηρέτησης των ΑμεΑ, ώστε να φθάνουν εκεί με τα αμαξίδιά τους .
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης πατώματος κάτω από τα αλμυρίκια (νότια από την Εκκλησία της Ανάστασης), με κεκλιμένο επίπεδο που θα το συνδέει με το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου. Το πάτωμα αυτό θα έχει παγκάκια και χημική τουαλέτα και θα τεθεί στη διάθεση των αναπήρων και εν γένει όσων έχουν κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορούν να καθήσουν στη σκιά, να αποθέσουν τα πράγματά τους κ.λπ. Κατόπιν, μέσω κατάλληλης ξύλινης διάταξης θα μπορούν να φθάσουν μέχρι τη ράμπα, για τη χρήση της οποίας έχουν τηλεχειριστήριο, ενώ τέτοιο θα διαθέτει και ο ναυαγοσώστης που από 1ης Ιουνίου θα εξυπηρετεί την ακτή αυτή.
Η ράμπα Seatrac, που οδηγεί με εύκολο τρόπο το λουόμενο μέσα στη θάλασσα, φέτος διαθέτει ντουσιέρα πάνω από το κάθισμα, καθώς και κάμερα που θα μεταδίδει εικόνα της θάλασσας, η οποία θα παρέχεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, τηλεμετρία για τη θερμοκρασία του νερού και για εκείνη του αέρα, όπως και wifi spot για χρήση εκ μέρους των αναπήρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου