5.5.16

Αγροτικός σύλλογος Χανδρινού - Να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος

Ο Αγροτικός σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος, που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα μας χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη, ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας.
Καλούμε τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και τους αγρότες της περιοχής στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας στο Χανδρινού την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 8.30 μμ. για την συμμετοχή και την οργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, αυτό το Σαββατοκύριακο ή όποια άλλη ημέρα φτάσει το νομοσχέδιο στη βουλή, απαιτώντας την απόσυρση του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις
Λέει ψέματα για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους, κάνει πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην Επιτροπή των αγροτών, όταν συναντήθηκε μαζί τους στην διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων.
Υλοποιεί τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου και μας οδηγεί στον αφανισμό, το ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα χαράτσι και επιταχύνει την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που κατέθεσε για διαβούλευση στην Βουλή, το ύψος της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τους αγρότες και κτηνοτρόφους ορίζεται σε 20% + 7,20 % (ασφάλιση υγείας και αγροτική εστία)του φορολογητέου ετήσιου ατομικού εισοδήματος από την 1.1.2022, αυξανόμενο σταδιακά από την 1.7.2015.

Παράδειγμα με 10.000€ φορολογητέο ετήσιο ατομικό εισόδημα ο αγρότης θα πληρώσει 2.720 € ως ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ.
Μέσα από τα πολυήμερα μπλόκα διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε:
-Την απόσυρση του νομοσχεδίου - έκτρωμα της κυβέρνησης και αν φτάσει στην βουλή να μην ψηφιστεί.
-Καμία επιπλέον επιβάρυνση για ασφαλιστικές εισφορές υγείας όπως προβλέπει το νομοσχέδιο σε ποσοστό 6.95%.
-Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν στον λαό. Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να παρέχεται σε όλους ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία.
-Να μην ισχύσει η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
-Συντάξεις στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.
-Καμιά περικοπή στις ήδη χαμηλές συντάξεις. Να δίνονται συντάξεις αξιοπρέπειας.
Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει!

Χανδρινού 5/5/2016

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου