13.5.16

«Συνταγματάρχης του πραξικοπήματος και μαριονέτα των δανειστών»



Επίθεση και σε Παυλόπουλο: «Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής»

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άσκησε η τέως πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της κίνησης του κινήματος «Πλεύση Ελευθεσίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Η κα Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε πολύ βαριές κουβέντες εναντίον του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους συντρόφους του αλλά και τον ελληνικό λαό. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, τον αποκάλεσε «συνταγματάρχη πραξικοπήματος» και «μαριονέτα των δανειστών» και επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών!

«Τις ανατροπές τις κάνουν οι λαοί και όχι οι κυβερνήσεις. Το «όχι» ήταν σαρωτικό. Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα γενναιότητας και αυτό ανέτρεψε ο Τσίπρας. Το ζήτημα είναι τι ήταν υποχρεωμένος να κάνει και δεν το έκανε», ανέφερε μιλώντας στα Παραπολιτικά για το δημοψήφισμα.

Στο ερώτημα αν το ήθελε το «όχι» ο κ. Τσίπρας, η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ήλπιζε σε ένα “ναι” ή σε ένα οριακό αποτέλεσμα το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι. Στην μεταξύ μας συνεννόηση παρίστανε ότι φοβόταν το “ναι”. Αποδείχθηκε όμως ότι πόνταρε στο “ναι”. Αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ "This is not a coup" του Αρη Χατζηστεφάνου το οποίο αναφερόταν σε ένα διαρκές πραξικόπημα από τους δανειστές και το οποίο κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, όπως είπε: «Αποφάσισε στην συνέχεια ότι πρέπει να είναι συνταγματάρχης του πραξικοπήματος. Μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμένος τους εν Ελλάδι. Είναι πολύ βαριές αυτές οι πράξεις. Δεν καταπίνεται αυτό». 

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα ότι «Δρομολογήθηκε η διάλυση της Βουλής για να περάσουν τα Μνημόνια. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο λαός ενέκρινε».

Είπε ότι ο κ. Τσίπρας, κυβερνά με ένα 18% του Σεπτέμβρη αφού υπήρχε 50% αποχή. «Είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου η διακυβέρνηση. Παραβιάζεται ξανά και ξανά η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Πάσχει η νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Κάθε διάταξη κάθε άρθρο κάθε νόμος που αντιβαίνει σε αυτή την ετυμηγορία πάσχει. Και η διάλυση της Βουλής, πάσχει».
Επιτέθηκε και στον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος είπε ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών. 

«Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής», είπε.

Κατηγόρησε Παυλόπουλο και Βούτση ότι έκαναν «μια Βουλή που ψηφίζει χαριστικές τροπολογίες. Έκαναν την Βουλή όργανο των δανειστών και επικυρωτήριο των μνημονιακών κελευσμάτων. Είμαι περήφανη που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές. 
Τα ίδια φαινόμενα όταν γίνονταν από Σαμαρά και Βενιζέλο με την ίδια ένταση τα στηλίτευα. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που τα στηλίτευαν αλλά τώρα τα υλοποιούν. 
Ο στόχος ήταν να υπάρχει μια βουλή χωρίς αντιπολίτευση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου