25.5.16

Πρώτα αλκοτέστ και μετά παίρνει μπρος το αυτοκίνητο! Έφτασε το έξυπνο κλειδί


Πρώτα αλκοτέστ και μετά παίρνει μπρος το αυτοκίνητο! Έφτασε το έξυπνο κλειδίΣε σοβαρές σκέψεις βάζει τις Κυβερνήσεις (κυρίως τις Ευρωπαϊκές) η νέα συσκευή αλκοτέστ…

Αιτία το “έξυπνο κλειδί” ανίχνευσης αλκοόλ! Πρόκειται για μια φορητή συσκευή ανίχνευσης αλκοόλ, η οποία βρίσκεται επάνω στο κλειδί του αυτοκινήτου σας.
Η Hitachi σε συνεργασία με τη Honda αναπτύσσουν ένα πρωτότυπο φορητό αλκοολόμετρο τόσο μικρό σε μέγεθος που μπορεί να προσαρμοστεί στο κλειδί – κάρτα ενός αυτοκινήτου και ανιχνεύει το αλκοολ από την αναπνοή σας, όπως δηλαδή το κλασσικό αλκοτεστ.
Τα αποτελέσματα μάλιστα είναι άμεσα. Μέσα σε 3 δευτερόλεπτα το “έξυπνο κλειδί” γνωρίζει εάν έχετε πιει, πόσο έχετε πιει και εάν έχετε ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια. Μάλιστα, οι πληροφορίες αυτές περνούν και φαίνονται στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου σας. Οι δύο εταιρίες έχουν πάρει στα σοβαρά, την πρωτότυπη αυτή συσκευή, η οποία όταν ανιχνεύει έναν οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν τον αφήνει να οδηγήσει!
Τι σημαίνει αυτό; Προτού εισέλθει ο οδηγός στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να εισπνεύσει στο κλειδί του για να έχει πρόσβαση σε αυτό. Όταν το κάνει, θα μπορεί να εισέλθει, αλλά εάν έχει πιει, το αυτοκίνητο δε θα εκκινεί…
Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους εκνευριστικό να ελέγχει μια συσκευή τη ζωή τους, όμως πρόκειται για μια επαναστατική εφεύρεση η οποία θα σώσει εκατομμύρια ζωές εάν ενταχθεί στην γραμμή παραγωγής.
Σημειώστε πως ήδη μελετάται απο κάποιες χώρες η υποχρεωτική χρήση του συγκεκριμένου κλειδιού σε όλα τα αυτοκίνητα…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου