20.5.16

ΒΙΝΤΕΟ - Η Νάντια Γιαννακοπούλου στις εκπομπές Παρεμβάσεις στο Blue Sky και Κοινωνία Ώρα Mega 19 και 20 Μαίου 2016

Σημεία παρέμβασης της Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει όλα όσα είχε υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες, αλλά και αυτά που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά. Συζητάμε για ένα νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα που είναι αποτέλεσμα των ψεμάτων, των ψευδαισθήσεων και της απόλυτης ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης που κάνει τους τελευταίους 17 μήνες.
Από "κάθε λέξη του Συντάγματος", όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός, έγινε η κάθε λέξη του κ. Σόιμπλε.

Υποσχέθηκε ότι θα φέρει την 13η σύνταξη για να πάρει την εξουσία. Αντί γι' αυτό, κόβει το ΕΚΑΣ για περίπου 100.000 συνταξιούχους κι έχει το θράσος να λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι φοροφυγάδες.

Υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ κι αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν τον καταργεί αλλά τον διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει και φορολογεί ακόμη και τα αγροτεμάχια.

Δυστυχώς φαίνεται ότι η μόνη κόκκινη γραμμή της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πώς τα στελέχη της θα παραμείνουν στην εξουσία, δημιουργώντας νέες δομές, όπως εκείνες που περιλαμβάνει αυτό το απολύτως φορομπηχτικό νομοσχέδιο, μόνο και μόνο για να βολέψουν «ημέτερους».

Η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση φορολογεί ό,τι υπάρχει και ό,τι κινείται και εκποιεί τα πάντα. Γνώριζαν άραγε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τί πρόκειται να αποκρατικοποιθεί και να ιδιωτικοποιηθεί με το "υπερταμείο" που τελικά περιλαμβάνει τα πάντα - ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, Συγκοινωνίες - και ουσιαστικά παραδίδει τον έλεγχο στην Τρόικα; Είναι αριστερό μέτρο αυτό;

Ή μήπως είναι αριστερό μέτρο το ότι περάσαμε από το "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" στο να δίνουμε τα «κόκκινα» και τα «πράσινα» δάνεια στα ξένα funds;

Από τους οριζόντιους φόρους δεν πλήττονται μόνο τα μεσαία στρώματα αλλά κυρίως οι μη προνομιούχοι.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο, και μας βάζει σε ένα μόνιμο μνημόνιο με τον "κόφτη", που μάλιστα έρχεται με Προεδρικό Διάταγμα και δεν θα περνάει καν από τη Βουλή!

Φανταστείτε τί θα γινόταν αν άλλη κυβέρνηση έφερνε αυτά τα μέτρα, έχοντας πει τα ψέματα που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσουμε επί της αρχής αυτό το σχέδιο νόμου. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τους έμμεσους φόρους που φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο τα χαμηλότερα στρώματα και τη μεσαία τάξη. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον κόφτη, που στην ουσία λέει στους Έλληνες πολίτες: "Να αυτοκτονήσουμε, ή να πεθάνουμε;" Θα πρέπει δηλαδή να παρακαλούν οι πολίτες να πληρώνουν υπέρογκους φόρους προκειμένου να μην έρθει ο κόφτης σε μισθούς και συντάξεις.

Χόρτασαν τον κόσμο ψέμα και με την ανικανότητά τους φέρνουν τα πιο νεοφιλελεύθερα μέτρα, κάνοντας το χατήρι του κ. Σόιμπλε. Πριν 16 μήνες κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είναι εθνικοί μειοδότες. Τώρα εκποιούν, δεν αξιοποιούν την εθνική περιουσία. Αυτά ούτε η κα Θάτσερ δεν τα είχε ονειρευτεί!

Είναι πραγματικά λυπηρό να ακούει κανείς τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλούνται τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, τους οποίους έβριζαν με τον χειρότερο τρόπο! Αυτός ο τακτικισμός κάνει πάρα πολύ κακό στη χώρα. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν την Ελλάδα. Γιατί εμείς και η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά έχει κάνει τεράστιο αγώνα για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το στήριγμα. Ας μην οικειοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Και είναι ακόμη πιο λυπηρό να βλέπουμε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ζητούν μια συγγνώμη για όλες αυτές τις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησαν, για όλα τα ψέμματα που δίχασαν και δηλητηρίασαν τον ελληνικό λαό, να βγαίνουν στην επίθεση, χωρίς μία συγγνώμη, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Και το χειρότερο όλων, ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου