10.6.16

«Έμφραγμα» αναμένεται στο Τaxis

Λιγότερες από τις μισές φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί

Η χαμηλή ροή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκαλέσει «έμφραγμα» στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, καθώς οι δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τα 3,4 εκατομμύρια. 

Αυτές θα πρέπει να υποβληθούν σε διάστημα 20 ημερών, δηλαδή θα πρέπει ημερησίως το ηλεκτρονικό σύστημα να δέχεται περισσότερες από 170.000 δηλώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εάν συνυπολογισθούν και οι δηλώσεις των νομικών προσώπων όπως επίσης και οι φορολογικές υποχρεώσεις που υπάρχουν για τον τρέχοντα μήνα (ΦΠΑ από τις μεγάλες επιχειρήσεις) το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών πολύ δύσκολα θα αντεπεξέλθει. 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερες από 120.000-140.000 δηλώσεις ημερησίως.

Κάτι που έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια, όπου το σύστημα έπεφτε συνεχώς δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους φορολογούμενους και στα λογιστικά γραφεία που καλούνταν τις βραδινές ώρες να συμπληρώσουν δηλώσεις, δηλαδή σε ώρες που δεν υπήρχε συνωστισμός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου