9.6.16

Ποιός ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος: Οι εκδόσεις, η σύλληψη και το τραγικό φινάλε


Ποιός ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος: Οι εκδόσεις, η σύλληψη και το τραγικό φινάλε

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί ο τραγικός θάνατος του γνωστού εκδότη, Παναγιώτη Μαυρίκου σήμερα το μεσημέρι στην Αττική Οδό. 
Ο 42χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο πολυτελές τζιπ του, όταν το πολυετελές τζιπ του τυλίχθηκε στις φλόγες και ο οδηγός εγκλωβίστηκε εντός του οχήματος.
 
Ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», ήταν ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των εκβιαστών – δημοσιογράφων και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2016, αν και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν δημοσιογράφος και εκδότης έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη. Μερικά από τα Μέσα ιδιοκτησίας του, είναι τα εξής: «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα», «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», www.greeknews.biz.
Πριν την ενασχόληση του με το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφία ο κ. Μαυρίκος ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ. Σε αυτήν, γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Ευαγγελία με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Σοφία.
Εκτός από την κρατική διαφήμιση και τις εκδοτικές του ικανότητες, υπήρξε και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού νοσοκομείου -αντικαθιστώντας τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Μπάλλα. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως είχε παραχωρήσει το μισθό του στο ίδρυμα, σημειώνοντας πως ήταν συναισθηματικά δεμένος με αυτό λόγω της περιπέτειας ενός συγγενικού του προσώπου.
Το 2015 ίδρυσε και το κόμμα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».
Η υπόθεση εκβιασμών και η σύλληψη
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν από τα πρώτα άτομα που συνελήφθησαν το Φεβρουάριο του 2016, όταν εξαρθρώθηκε σπείρα με την κατηγορία ότι διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων. Λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.
Στην απολογία του, έριξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στους συγκατηγορούμενους του Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστο Φράγκο, ενώ άφησε και υπονοούμενα για τη σχέση Μουσσά και της καταγγέλουσας Αμαλίας Κάτζου, εμπλέκοντας την στην υπόθεση. Αρνήθηκε τις πράξεις και δήλωσε «θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου