28.6.16

Η προετοιμασία του αυτοκινήτου πριν τις διακοπές

Καθώς πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές όσοι χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο για να φτάσουν στον προορισμό τους, πρέπει να το προετοιμάσουν κατάλληλα. 

Απαραίτητος είναι ο έλεγχος του αυτοκινήτου από τον μηχανικό.

Έμφαση να δοθεί στο σύστημα ψύξης του κινητήρα και στην καλή λειτουργία των περιφερειακών τμημάτων που συνθέτουν το κινητήριο σύνολο. Επίσης, επειδή τα φρένα καταπονούνται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να γίνει προσεκτικός έλεγχος της κατάστασης τους και της λειτουργίας του συστήματος πέδησης.

Έλεγχος από ειδικευμένο τεχνίτη πρέπει να γίνει και στα ελαστικά.
Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι μεγάλες αποστάσεις και η συνεχής επαφή με τον ασφαλτοτάπητα καταπονούν τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Αν έχουν φθαρεί και δεν είναι εντός των προδιαγραφών του κατασκευαστή, μειώνονται σημαντικά οι ικανότητες τους. Ένα ακόμη καθοριστικό σημείο για την καλή απόδοση τους, είναι η σωστή πίεση.

Ο κλιματισμός είναι απαραίτητος στο ταξίδι γιατί εξασφαλίζει χαμηλές θερμοκρασίες στη καμπίνα του αυτοκινήτου και συμβάλει στην ασφαλέστερη οδήγηση. Επίσης όταν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι κλειστά επιτυγχάνεται η μέγιστη αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου με άμεσα αποτελέσματα στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και του επιπέδου θορύβου στο εσωτερικό του οχήματος.
Πριν το ταξίδι, καλό θα ήταν ειδικευμένος τεχνίτης να ελέγξει την λειτουργία του κλιματισμού και αν είναι απαραίτητο να κάνει καθαρισμό του συστήματος και αντικατάσταση των φίλτρων.

Πριν το ταξίδι, να καθαρίσετε το αυτοκίνητο και να βγάλετε τα περιττά αντικείμενα τα οποία προσθέτουν βάρος και καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Για να μειώσετε το κοστολόγιο των ανταλλακτικών και εργασιών να κάνετε έρευνα αγοράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου