23.6.16

Γέμισε το κοιμητήριο στο Χαρακοπιό

Δεν χωράει άλλους. 
Η πληρότητα αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 80 ίσως και 90%. 
Σε λίγο θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε ξενοδόχο της περιοχής, μιας και με την ορολογία αυτή δείχνουν αν έχουν πελάτες ή όχι. Ανήκουν στον ιερέα του Χαρακοπιούκαι αφορά το κοιμητήριο του χωριού.
«Υπάρχουν τάφοι ακόμα και από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο» λέει τακτικά στους κατοίκους και τους προτρέπει να απελευθερώσουν χώρους, με εκταφή, όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους εδώ και δεκαετίες. 
«Με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς το θέμα είναι αρμοδιότητας του δήμου και των υπηρεσιών του. Τα νεκροταφεία διοικητικά ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να μην υπάρχουν προβλήματα και οδηγηθούμε σε άλλες καταστάσεις, καλό είναι να λύσουμε το θέμα μόνοι μας» αναφέρει μετά από κάθε λειτουργία. Και δεν είναι μόνο οι τάφοι. Είναι και το οστεοφυλάκιο, που κι αυτό είναι ασφυκτικά γεμάτο και χρειάζεται επέκταση.
Σημειώνουμε πως σε πολλά κοιμητήρια τόσο στο νομό Μεσσηνίας όσο και σε μεγαλουπόλεις, σε όλη τη χώρα, οι δημοτικές αρχές εφαρμόζουν την παραμονή των νεκρών σε τάφους για 3 – 4 χρόνια έναντι καταβολής κάποιου ποσού (όχι δωρεάν και αόριστο χρόνο, όπως εδώ).
 Η … «σύμβαση» αυτή ανανεώνεται για ένα χρόνο αρχικά και μετά για 6 ή 3 μήνες (φτάνει δηλαδή 4 το πολύ 5 χρόνια συνολικά) πάντα με κάποιο αντίτιμο (ενοίκιο). Επίσης μικρό ποσό καταβάλλεται και για τη φύλαξη των οστών. Εδώ όλα είναι δωρεάν και ο χώρος περιορισμένος.

·        * Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΚορωΝΕΑ»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου