23.6.16

Την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδ. Παπανδρέου εγκαινίασε ο ΠτΔ

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εγκαινιάσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η έκθεση της Βουλής για την επέτειο από τα 20 χρόνια του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου. 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Κατά την είσοδό τους στη Βουλή οι τρεις πολιτειακοί παράγοντες συνάντησαν τον Αντώνη Λιβάνη, στενότατο και έμπιστο συνεργάτη του Παπανδρέου. Είχαν σύντομη συνομιλία και στη συνέχεια προχώρησαν στην αίθουσα για να ξεκινήσει η εκδήλωση.
Ο Παύλος Σούρλας, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ιδρύματος Βουλής, αναφέρθηκε στην «εξαιρετική και ασυνήθιστη προσωπικότητα» του Ανδρέα Παπανδρέου.
«Ανήκει στους πρωτοπόρους που με τη ζωή και τη δράση του σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου. Όχι μόνο φίλοι, αλλά και αντίπαλοί του, αναγνωρίζουν ότι επέφερε βαθιές αλλαγές στην κοινωνία και ενέταξε ευρεία στρώματα που αισθάνονταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», υπογράμμισε.
Επισήμανε ότι η απόφαση για την έκθεση «πάρθηκε ομόθυμα από το δ.σ. του Ιδρύματος μετά από πρόταση του μέλους του δ.σ. και πρ. προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Η ομοθυμία φανερώνει την βαθιά αναγνώριση της επίδραση του Παπανδρέου στην ζωή και την ιστορία της πατρίδας μας».
Στην εκδήλωση εκτός του Πρωθυπουργού από πολιτικούς αρχηγούς ήταν μόνο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στάθηκε δίπλα στον πρ. πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Από την οικογένεια Παπανδρέου ήταν ο πρ. πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Παπανδρέου. Επίσης ήταν και η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.
Στην εκδήλωση ήταν πολλά ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος, Βεσίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Μανιάτης κ.α.), αλλά και δεκάδες πρ. βουλευτές (Μιχάλης Καρχιμάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λυμπέρης, Χρήστος Μαγκούφης, Κώστας Γείτονας κ.α.).
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπουργοί (Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης, Μάρκος Μπόλαρης) και αρκετοί βουλευτές (οι αντιπρόεδροι της Βουλής Τάσος Κουράκης και Γιώργος Βαρεμένος και οι Χρήστος Μπγιάλας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κ.α.).
Από την Ν.Δ. ήταν ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης. Ακόμη ήταν ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο πρ. υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Παρών ήταν και ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, ο Μανώλης Γλέζος που ασπάσθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.




naftemporiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου