29.6.16

Η έντονη βροχή περιόρισε τη φωτιά στα Δερβενοχώρια


Έντονη βροχή περιόρισε τη φωτιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας


Μπορεί η έντονη βροχή και χαλαζόπτωση στην Αττική να προκάλεσε προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας ωστόσο ήταν ευεργετική καθώς περιόρισε τη φωτιά που μαίνεται για τέταρτη μέρα στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας.

Η καταρρακτώδης βροχή βοήθησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επέκτασής της, καθώς έσβησε δεκάδες διάσπαρτες εστίες που βρίσκονταν σε μεγάλη έκταση. Η περίμετρος της πυρκαγιάς πριν την βροχή είχε φτάσει τα 16 χιλιόμετρα.
Με βάση την ενημέρωση που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι το πευκοδάσος που έχει καταστραφεί, έχει έκταση πολύ μικρότερη από αυτή που περικλείεται από την περίμετρο της πυρκαγιάς, αφού πολύ μεγάλα κομμάτια έμειναν άθικτα. Η αποτίμηση όμως θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση κάτι που η Πυροσβεστική Υπηρεσία εμφανίζεται επιφυλακτική για το κατά πόσο θα το πετύχει εγκαίρως καθώς  αναμένονται και πάλι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.
Η βροχή και σε αρκετές περιπτώσεις το χαλάζι στην Αθήνα προκάλεσε προβλήματα. Οι περισσότεροι δρόμοι παρέμειναν ανοικτοί αλλά η Πυροσβεστική δέχτηκε 40 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως στα βόρεια προάστια και τουλάχιστον άλλες 20 σε διάφορα σημεία της Αθήνας για κοπές δέντρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου