28.6.16

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ - Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Ποιές περιοχές κινδυνεύουν


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Ποιές περιοχές κινδυνεύουν

Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, ενώ έχουν σταματήσει πλέον να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης λόγω της νύχτας.Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση, με περίμετρο χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, με τρεις κατευθύνσεις.
Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.
Αξιωματικοί του Π.Σ. διευκρινίζουν ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά η πυρκαγιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις το απόγευμα, λόγω αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων και τώρα πολλές μεγάλες εστίες είναι σε εξέλιξη, μέσα σε χαράδρες και δύσβατά σημεία, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση από τα πυροσβεστικά οχήματα.
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Ποιές περιοχές κινδυνεύουνΟι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί στην περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα ανοίγουν δρόμους προς τις εστίες, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και ανακόψουν την πορεία τους, μέχρι το πρωί που θα αρχίσουν πάλι να επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.
Το θετικό είναι ότι μαζί με το σκοτάδι κόπασαν και οι άνεμοι και έτσι είναι λίγο πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο θα αποτιμηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί, «μιλούν» για αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου