27.6.16

Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΙΝΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΤΟΥ:ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Mπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία του EURO 2016.
Σε μία τέτοια διοργάνωση όταν φτάνει μια ομάδα μέχρι τους «8»όλα πλέον είναι ανοικτά και πιθανά να συμβούν, τουλάχιστον για τις μισές ομάδες.
Οι εκτιμήσεις όλων όμως συγκλείνουν ότι η διοργανώτρια Γαλλία θα… προχωρήσει…
Γιατί είναι οικοδέσποινα, γιατί έτσι συνήθως γίνεται, για τόσους άλλους λόγους. Και για να γίνει αυτό, αν η διοργανώτρια εθνική ομάδα έχει τις δυνατότητες, τότε έχει και η UEFA το… άλλοθι. Αν δεν τις έχει παίρνει και τα σφυρίγματα της για να προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι τους «4».Και αυτή την διαδικασία την θεωρούμε είτε στο EURO, είτε στο παγκόσμιο Κύπελλο φυσιολογική και αυτονόητη. Θεωρούμε κάτι σαν ανταποδοτική υποχρέωση της  UEFA και της FIFA προς την διοργανώτρια χώρα του τουρνουά. Κάτι σαν ένα μικρό μπόνους. Και φυσικά δεν αντιδρά κανείς, σε αυτό το έμμεσο δείγμα ανηθικότητας. Τι σημασία έχουν τώρα κάποια διαιτητικά σφυρίγματα ,όταν εδώ γίνεται τζίρος εκατομμυρίων.
Δεν είναι το ίδιο να δώσεις λίγο σπρώξιμο στην ομάδα του Ντεσάμπ να φτάσει άντε και μέχρι τον τελικό, και άλλο ο Μπλάντερ να σου βάλει στο τραπεζικό σου λογαριασμό 2 εκατομμύρια ευρώ ,όταν μάλιστα είσαι και πρόεδρος της UEFA.
Όχι μόνο κάποιος που έχει παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο, αλλά ο κάθε ένας που αγαπάει το σπορ, ας αναλογιστεί πόσο οδυνηρό μπορεί να είναι αυτό που βιώνει η ποδοσφαιρική προσωπικότητα του κύρους και του βεληνεκούς που λέγεται Μισέλ Πλατινί. Ο Απόλυτος διασυρμός μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Έγινε ,ότι έγινε, έπαιξε τρεις –τέσσερις ήμερες σε όλα τα διεθνή δίκτυα η αποκαθήλωση του από την προεδρία της UEFA, θα το είχαμε ξεχάσει, η θα το προσπερνούσαμε λίγο-πολύ όλοι.
Δεν έχει σύγκριση και ταίρι, να είσαι αυτός που πήγε την διοργάνωση στη χώρα του. Να είσαι αυτός που πήρε από το χέρι την εθνική ομάδα της χώρας σου το 1984,πέτυχε 9 γκολ σε 5 αγώνες ,και 32 χρόνια μετά από παγκόσμιο είδωλο, από εθνικός ήρωας ,να μην είσαι ούτε καν καλεσμένος στην διοργάνωση. Είναι ασύλληπτο ο Πλατινί 72 φορές διεθνής ,τις 49 αρχηγός των «Τρικολλόρ» και με 41 γκολ να μην υπάρχει και να μην ακούγεται πουθενά ,σαν να …χάθηκε!!!
Το σήμα κατατεθέν του Γαλλικού ποδοσφαίρου δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν.
Και με την αποπομπή και τον διασυρμό, την αποκαθήλωση του ειδώλου ,αποκαταστάθηκε η τάξη. Πλέον UEFA και FIFA εξαγνίστηκαν και δεν θα γίνει ποτέ ξανά αλισβερίσι είτε με χορηγούς ,είτε με διοργανώτριες χώρες που αναλαμβάνουν μεγάλες διοργανώσεις. Όπως και με τους δήθεν… «Αθάνατους» της ΔΟΕ.
Η περίπτωση Πλατινί τι αναδεικνύει; Το πόσο… καθαρός είναι ο χώρος των παραγόντων και σε ποιο βαθμό λειτουργούν με κανόνες ηθικής και εντιμότητας τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Ότι δηλαδή έχτισε από μικρό παιδί ο Μισέλ Πλατινί.  Ότι πέτυχε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο που για να το περιγράψουμε μόνο θα χρειαστούμε αρκετή ώρα ,έγινε σκόνη και θρύψαλα μέσα σε μια στιγμή ,με μια απλή και λιτή ανακοίνωση. Γκρεμίστηκαν επιτυχίες ,παγκόσμιοι και πανευρωπαϊκοί τίτλοι, ρεκόρ ,μοναδικές στιγμές και επιτυχίες. Όταν ο Παράγοντας Μισέλ Πλατινί ενόχλησε η έγινε εμπόδιο, η και …απειλή, τότε αποφασίστηκε η κυνική «δολοφονία» του ποδοσφαιρικού ειδώλου Μισέλ Πλατινί.
Πόσο υποκριτές και φαρισαίοι μπορεί να είναι;
Και πόσο αδίστακτοι μπροστά στα συμφέροντα που διακινούν και τους μηχανισμούς που ελέγχουν.
Γιατί δεν ανακάλυψαν την… Αμερική μαζί με τα 2 εκ. ευρώ στο τραπεζικό λογαριασμό του Μισέλ Πλατινί.
Ενώ εμείς εδώ στην Ευρωπαία ελλάδάρα μας;
Ο Παράγοντας που έχει εδώ και χρόνια …τιμοκατάλογο δεν θεωρείτε ανήθικος αλλά πονηρός και μάγκας.
Μα θα μου πείτε θα συγκρίνουμε τώρα τον θεσμικό ρόλο του προέδρου της UEFA όπως ήταν ο Μισέλ Πλατινί, με τον πρόεδρο μια ποδοσφαιρικής ένωσης ,η μιας ΠΑΕ ,η και ακόμη τον πρόεδρο μιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;
Η νοοτροπία που κυριαρχεί στο χώρο έχει σημασία και οι πρακτικές που ακολουθούνται.
-Ποιος είναι αυτός που θα δώσει εντολή στην Ελλάδα να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των 180 ψηφοφόρων που θα κληθούν να ψηφίσουν και να αναδείξουν την νέα διοίκηση της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο;
Γιατί εμένα και εκατομμύρια σαν και μένα μου καταστρέψατε μέσα σε ένα βράδυ το ποδοσφαιρικό μου είδωλο; Το τσαλακώσατε, το ισοπεδώσατε με την ρετσινιά του λαμόγιου που τα πήρε από τον Μπλάντερ;
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα προκύψει μία νέα διοίκηση της ΕΠΟ που θα αναβαθμίσει και θα επαναφέρει την ισονομία και αξιοκρατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί το οραματίστηκαν στον ύπνο τους ο Ιβάν Σαββίδης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος.
-Δεν μπορώ να δεχτώ ότι εσείς αγαπάτε το ποδόσφαιρο ,θέλετε κανόνες ισονομίας και επιθυμείτε την απόλυτη διαφάνεια και ευνομία του.
.Άρα οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές είναι οι ίδιες ,τα πρόσωπα και τα ποσά αλλάζουν.
Και όλοι εμείς που δεν ήμαστε …ταγμένοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο με την μια η την άλλη πλευρά  τι κάνουμε;
Προσπερνάμε  αυτά που συμβαίνουν, τα καταγράφουμε και τα σχολιάζουμε για την στιγμή και πάμε παρακάτω…
Θα δούμε το φινάλε και την ομάδα που θα κατακτήσει το EURO, θα πάμε για μπάνια, θα δούμε τους Ολυμπιακούς του Ρίο, Θα δούμε και θα καταγράψουμε το πανηγύρι των εκλογών της ΕΠΟ, θα έρθει το Europa και το champions league και πάμε για αλλά.
-ΥΓ: Αν δεν επικρατήσουν οι… έντιμοι αντι-Γκιρτζίκηδες στις εκλογές του Οκτωβρίου τι θα γίνει στο νέο πρωτάθλημα;
Θα έχουμε πόσους …νεκρούς και πόσους τραυματίες, όπως ευρηματικά επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης Νίκος Τζώρτζογλου;
Και μετά αναρωτιούνται όλοι γιατί δικά μας ποδοσφαιρικά αστέρια δεν εμπλέκονται στα διοικητικά του ποδοσφαίρου.
Γιατί άραγε;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου