28.6.16

Τα έχουμε δει όλα στο EURO 2016 ;

Και τα πάνω – κάτω και τα μέσα – έξω. 
Όλα σχεδόν έχουν γυρίσει ανάποδα σ΄αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Παίκτες με μεγάλη ποδοσφαιρική αξία να μοιάζουν «νάνοι», προπονητές να αποχωρούν με σκυφτό το κεφάλι ( 4 παραιτήθηκαν ήδη). Ακόμη κι ο εμπνευστής του τρόπου διεξαγωγής (24 ομάδες αντί 16 όπως μέχρι τώρα) παραλίγο να είναι φυλακή. Για τον Πλατινί ο λόγος που το σχεδίασε το υλοποίησε και τώρα κρύβεται κάπου στις εξέδρες χωρίς τιμή και δόξα όπως θα άρμοζε σε ένα πρόεδρο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Το μεγάλο … μπαμ ήταν αυτό της Δευτέρας. Ο αποκλεισμός της Αγγλίας έδωσε άλλο χρώμα στο EURO 2016. Ίσως κι αυτός ο Μισέλ Πλατινί να είχε κάποια παρόμοια σκηνή κατά νου όταν έβαζε μικρούς -μεγάλους στην ίδια κληρωτίδα. Όμως δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα έλεγαν αντίο οι Άγγλοι και (λίγο νωρίτερα, χρονικά) οι Ισπανοί. Και καλά οι Ισπανοί. 
Έπαιξαν κι έχασαν από την Ιταλία. Οι Άγγλοι όμως; Από τους Ισλανδούς; Που άδειασε η πρωτεύουσα Ρέικιαβικ μόλις άρχισε το ματς;
Μας διαφεύγει κάτι σοβαρό. 
Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές μεγάλων ομάδων προέρχονται από σπουδαία πρωταθλήματα. Είναι επιβαρυμένοι με δεκάδες παιχνίδια κάθε Σάββατο και Κυριακή, αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ  ή Γιουρόπα Λιγκ (Τρίτη με Πέμπτη), εμβόλιμες αγωνιστικές για κύπελλο ή κάτι άλλο εσωτερικής διοργάνωσης. Αυτή την εποχή το σώμα κάθε ποδοσφαιριστή ζητάει ανάπαυση. Ξεκούραση με τη γυναίκα και τα παιδιά στην Ίμπιζα, στηΜύκονο, στη Σαντορίνη, στη Ριβιέρα ή οπουδήποτε αλλού. Όχι όμως … τόπι και πάλι τόπι.
Κάτι ακόμη: Γύρω στο 15Αυγουστο αρχίζουν πάλι τα πρωταθλήματα. Και μέχρι τότε υπάρχουν η προετοιμασία και τα φιλικά με την ομάδα ή ακόμη και προκριματικά κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Τα ίδια έπαθε κι ο Μέσι, στο ΚοπαΑμέρικα. Πήγε «πτώμα» από τις περιπέτειες στην Ισπανία και την Ευρώπη.
Αντίθετα:
 Οι … «ψαράδες» ή ξυλοκόποι ή οτιδήποτε άλλο της Ισλανδίας δεν είχαν τόση και τέτοια πίεση όλο το χειμώνα. Τουλάχιστον οι περισσότεροι.  Γιατί απλούστατα χειμώνα δεν έχουν πρωτάθλημα (λόγω χιονιού) και τώρα καθώς οι άλλοι ψάχνουν διακοπές αυτοί ξεκινούν. 

Α.Χ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου