29.7.16

Με επιτυχία η πανπελοποννησιακή κινητοποίηση των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανπελοποννησιακή κινητοποίηση των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου στην Τρίπολη σήμερα παρασκευή 29/7/2016.
Μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για το δεκαήμερο κινητοποιήσεων, Αγροτικοί  Σύλλογοι της Πελοποννήσου, με κοινοί τους απόφαση κάλεσαν  τους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στα γραφεία του ΟΓΑ, για συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης που εφαρμόζει Συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΚΑΠ. Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα μια και σήμερα έληγε η προθεσμία ρύθμισης των χρεών στον ΟΓΑ.
Οι σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελαδικής Επιτροπής Μπλόκων ήταν: 
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας,
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κορινθίας, Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης. Η κινητοποίηση στηρίχτηκε και από εργατικά σωματεία και σωματεία συνταξιούχων που μαζί με τους αγρότες εξέφρασαν την ανίθεσή τους στην αντιλαική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.
Στις 10 το πρωί έφτασαν από κάθε μεριά τις Πελοποννήσου μικρομεσαίοι αγρότες στα κεντρικά του ΟΓΑ στην Τρίπολη όπου πραγματοποιήθηκε δίωρη συμβολική κατάληψη και δόθηκε ψήφισμα στην προϊσταμένη του ΟΓΑ από τους εκπροσώπους των συλλόγων. Χαιρέτισαν την κινητοποίηση εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων, κάλεσαν σε περεταίρο κλημάκωση, σημείωσαν την ανάγκη οργάνωσης των αγώνων τους με τη δημιουργία Ομοσπονδίας σε επίπεδο Πελοποννήσου.   
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους τις Τρίπολης η οποία  κατέληξε στα Γραφεία του ΕΛΓΑ όπου και εκεί δόθηκε ψήφισμα και εκφράστηκε η συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Οργανισμού που η δουλειά τους δυσχεραίνεται λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης και του περιορισμού των οδοιπορικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου