15.7.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ


Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Οργάνου των 69 μπλόκων να κηρύξει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων  καλούν  όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Γραφεία  του ΟΓΑ στην Τρίπολη την Παρασκευή στις 29 Ιουλίου.
Το Σάββατο 9/7 πραγματοποιήθηκε στην Βέροια η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των 69 μπλόκων αποτιμώντας την μέχρι σήμερα πορεία του αλλά και την εφαρμογή ή μη των δεσμεύσεων από την κυβέρνηση στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια των τελευταίων κινητοποιήσεων.
Στη συνάντηση έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη ενότητας και ενδυνάμωσης της κίνησης των 69 μπλόκων για να μπορέσει το κίνημα με μεγαλύτερη ακόμα δυναμική να απαντήσει στις πολιτικές  που βαραίνουν τις πλάτες του αγρότη και τον οδηγούν στην εξαθλίωση την φτωχοποίηση και τον αφανισμό.
Οι αγρότες έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους και εχθρούς μας, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευσή μας και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο μας, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους που ρουφούν το αίμα μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, με τους αγώνες του στα μπλόκα, αντιπάλεψε το διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με βάση το 51% του εισοδήματος τον οποίο προωθούν η ΕΕ και η κυβέρνηση και πρόβαλλαν ως βασικό τους αίτημα τα άλλα μπλόκα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών - μεγαλοεπιχειρηματιών, γιατί αποτελεί εργαλείο για πιο μαζικό και πιο γρήγορο ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να προχωρήσει η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Υπέρ αυτού του διαχωρισμού έχει ταχθεί, πολλές φορές, η ΝΔ -το συμπεριέλαβε και τις 11 προτάσεις της για τους αγρότες- και είναι ψεύτικη και υποκριτική η τωρινή "κριτική" της προς την κυβέρνηση γι' αυτό το ζήτημα.
Στις αυξήσεις της φορολογίας , του ΦΠΑ στα εφόδια, του ΕΝΦΙΑ, του φόρου στο κρασί  και μια σειρά από άλλες επιβαρύνσεις που κάνουν δυσβάσταχτη ακόμη και την ίδια την επιβίωση των αγροτικών νοικοκυριών προστέθηκαν και τα φουσκωμένα ραβασάκια του Ο.Γ.Α που ήρθαν .

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ    ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΣΤΟΥΣ  ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016.




Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και το «κερασάκι στη τούρτα» οι ζημιές από τις καταστροφές που έπληξαν πρόσφατα συναδέλφους στην κεντρική Πελοπόννησο, ενώ αμφίβολη είναι η έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών  από τον ΕΛΓΑ επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το πρόβλημα  που αφορά τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων εκτιμητών  του Οργανισμού.
Όλα αυτά μάλιστα, λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη - φιέστα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αρκαδία (με χειροκροτητές όλους αυτούς που μας κατηγορούσαν για δήθεν ξεπούλημα του αγώνα αλλά αυτοί δε χάνουν κυβερνητική φιέστα).
 
                       Έχουμε πείρα πλέον από τα ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις         
Η οργάνωση του κινήματος μας, με τη συγκρότηση νέων αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, το δυνάμωμα όσον συλλόγων είδη υπάρχουν, ο στόχος για τη συγκρότηση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, αποτελεί μονόδρομο για να δώσουμε οργανωμένα τη μάχη της επιβίωσής μας.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ γι’ αυτό
  ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.  

Ζητάμε τη συμπαράσταση από τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ που μας υποδέχτηκαν στην μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μαζί μπορούμε και να σταματήσουμε  και στην πορεία να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ                                                                                                                                                                                                                                    
·         Κατάργηση του νέου ασφαλιστικού-έκτρωμα
·         Καμιά κατάσχεση λογαριασμού σε μικρομεσαίο αγρότη για πληρωμή του ΟΓΑ
·         Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξαιρέτως χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Άμεση απόδοση αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής για όλες τις ζημιές που έχουν γίνει στην Πελοπόννησο έτσι ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να επιβιώσουν.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου