25.7.16

Εκδρομή του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας στην Ιταλία

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ενημερώνει πως πραγματοποίησε ψυχαγωγική εκδρομή από 14-20 Ιουλίου στην Ιταλία. 
Πρώτη πόλη που επισκεφτήκαμε  ήταν η αιώνια πόλη, η Ρώμη όπου εκεί περιδιαβήκαμε στο ιστορικό κέντρο, το Βατικανό με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το Κολοσσιαίο. Η Ρώμη όπως και οι περισσότερες πόλεις που επισκεφτήκαμε παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά πόλεων που δέχονται πολεμική επίθεση, οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού περιφρουρούν κάθε πιθανό στόχο.
Η εκδρομή του συλλόγου μας συνεχίστε στην πανέμορφη και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς πόλη της Σιένα, εκεί θαυμάσαμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική που διατηρεί η πόλη. Τρίτη πόλη που επισκεφτήκαμε ήταν η Φλωρεντία, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης και της ομώνυμης επαρχίας της Ιταλίας. Θεωρείται το λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τους καλλιτεχνικούς της θησαυρούς. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
 Έπειτα μεταβήκαμε στη Βενετία, όσες μέρες κι αν κάτσεις, νιώσαμε πως πάλι δε θα μας φτάσει ο χρόνος να χορτάσουμε αυτή τη μαγική πόλη. Η Βενετία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σταθερά όλο το χρόνο και όσοι την έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν πολύ καλά γιατί συμβαίνει αυτό. Τέχνη, μουσεία, παλάτια, αλλά και εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία… η Βενετία έχει τα πάντα. Το παράδοξο και πρωτόγνωρο της Βενετίας είναι ότι είναι χτισμένη πάνω σε μια συστάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται μεταξύ τους από κανάλια και ενώνονται με γέφυρες. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα είναι η Γέφυρα των στεναγμών (στα Ιταλικά Ponte dei Sospiri) είναι μια ονομαστή γέφυρα στη Βενετία, μια μικρή γέφυρα σκεπαστή και κλειστή που συνδέει το "Παλάτσο Ντουκάλε", δουκικό ανάκτορο, με τις φοβερές φυλακές της τότε Ενετίας. Κατά τη παράδοση το δράμα της μεταφοράς των φυλακισμένων προς τα μαρτύρια, χωρίς σχεδόν καμία ελπίδα επιστροφής «εν ζωή» μαρτυρούνταν από τους στεναγμούς και τα βογκητά που ακούγονταν από εκείνα τα παράθυρα - πολεμίστρες εξ ου και το όνομα της γέφυρας αυτής. Σήμερα απλώς αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς στη Βενετία.
Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού μας στην Ιταλία, ήταν η Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου που είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, με έκταση μόλις 61 τ.χλμ. και 32.000 κατοίκους. Το μεσαιωνικό κρατίδιο που επιβίωσε μέσα στους αιώνες, διεκδικεί τα εύσημα της πιο παλιάς δημοκρατικής χώρας του κόσμου και σήμερα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Ήταν μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τουριστικό πρακτορείο Τριγκιλίδας για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου