28.7.16

Π. Τατούλης - «Τιμούμε στο πρόσωπο του Γιώργου Σαϊνόπουλου τους αιώνιους Έλληνες πατριώτες»

«Τιμούμε στο πρόσωπο του Γιώργου Σαϊνόπουλου τους αιώνιους Έλληνες πατριώτες, αυτούς τους καθαρούς ανθρώπους που μαζί με τους συμπολίτες τους συγκρότησαν την ιδέα της Ελλάδας, που δεν έβαλαν ως πλεονέκτημα τη διεκδίκηση των ιδεοληψιών τους, αλλά ενσωματώθηκαν και πάλεψαν με την κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την απόδοση τιμής από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο «Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα» και την Πρόεδρό του κα Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου για την προσφορά τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Ο Γιώργος Σαϊνόπουλος, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αντιπροσωπεύει τη μεγάλη τιμή της Λακωνικής γης να έχει τέτοια επίλεκτα μέλη, παρόντα σε όλους τους αγώνες, όπως άλλωστε και η οικογένεια της μητέρας του Αρτεμησίας Τζιβανοπούλου, η οποία είχε έντονη προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες και στην ιστορία του τόπου.
«Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι το όραμά του δεν ήταν ποτέ κοντόφθαλμο, αντίθετα δημιουργούσε νέες προϋποθέσεις με την τόλμη, την αποφασιστικότητά του και τον αυτοσχεδιασμό του, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της εποχής. Όταν μάλιστα το απαιτούσαν οι καιροί επέδειξε την απαιτούμενη ανατρεπτικότητα και αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα. 
Σήμερα τιμάμε τον αείμνηστο Γιώργο Σαϊνόπουλο και τους θείους του Γιάννη και Αικατερίνη, που δημιούργησαν ένα καινοτόμο ίδρυμα, που άλλαξε τη ζωή των
Σπαρτιατών και νίκησε κατά κράτος τα συντηρητικά στοιχεία. Τιμούμε και τη Χρυσαυτή Σαϊνοπούλου για να υποδηλώσουμε την προσήλωσή της και τη συνέπειά της στις αρχές και τις αξίες που τόσα χρόνια το ίδρυμα πρεσβεύει» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ύψιστη τιμή για το Περιφερειακό Συμβούλιο και ανταπόδοση καλοσύνης χαρακτήρισε την απόδοση τιμής ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι ο κ. Σαϊνόπουλος «δημιούργησε ένα δρόμο προσδοκίας και μια αισιόδοξη προοπτική στη σκέψη μας, ώστε να ανταποκριθούμε στα ιδανικά ενός οραματιστή, που αναλώθηκε στο γενικό καλό όλων των πολιτών, ανεξάρτητα της κοινωνικής , μορφωτικής ή πολιτικής θέση του κάθε πολίτη. Αυτοί είναι που μπαίνουν μπροστά σε δύσκολους καιρούς και σηματοδοτούν τη ζωή των ανθρώπων».
Τα προβλήματα ξεπερνιούνται με την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό των ανιδιοτελών πατριωτών προς εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος, τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι αυτό ακριβώς καταδεικνύει το παράδειγμα και η στάση ζωής τόσο του Γιώργου Σαϊνόπουλου, όσο και της συζύγου του Χρυσαυγής, και χαρακτήρισε «μεγαλείο τιμής να είσαι ενάρετος άνθρωπος και πολίτης. Σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς, γιατί αποτελείτε το ζωντανό παράδειγμα αδιάκοπου αγώνα».  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου