29.7.16

Σάκης Αρναούτογλου - " " Η ζέστη παίρνει τον ....ανήφορο! "

Αυτό είναι το ποστάρισμα στο facebook του πάντα... ακριβή και απόλυτου στις προβλέψεις, Σάκη Αρναούτογλου, που μας προετοιμάζει για τις ζέστες που θα έρθουν.

"Η ζέστη παίρνει τον ....ανήφορο!
 
Σε τροχιά αισθητής ανόδου ο υδράργυρος από την Παρασκευή και για μια εβδομάδα περίπου (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση) ενώ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται και η κορύφωσή της από πλευράς μέγιστων θερμοκρασιών όπου κατά τόπους θα αγγίξει και τα επίπεδα καύσωνα! Στα παράκτια και ορεινά υπολογίστε με 3 έως και 4 βαθμου΄ς πιο χαμηλές θερμοκρασιές!
ΟΜΩΣ
δυσφορία (όπως θα δείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα),αν και θα υπάρξει κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών του ερχόμενου Σαβ/κύριακου, θα είναι αυτή ευτυχώς αρκετά χαμηλή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ζέστης (.Σε γενικές γραμμές όσο πιο πάνω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή βρίσκεται το γράφημα (σκούρη γραμμή) τόσο πιο υψηλό θα πρέπει να είναι το επίπεδο δυσφορίας και το αντίθετο)
Πολύ έντονη δείχνει όμως να γίνεται πρόσκαιρα η δυσφορία την επόμενη Τετάρτη και κυρίως Πέμπτη 3-4 Αυγούστου όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια καθώς αν και θα υποχωρήσει λίγο ο υδράργυρος θα αυξηθεί η σχετική υγρασία. 
(Η επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται κατά τη γνώμη μου να αποτελέσουν και τις πιο δύσκολες καιρικά ημέρες κυρίως στα αστικά κέντρα από πλευράς δυσφορίας)!
Το μελτέμι στο Αιγαίο θα αγγίζει τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ το ερχόμενο Σαβ/κύριακο, δεν δείχνει να ξεπερνά τα 4-5 και πολύ τοπικά τα 6 μποφόρ από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη!
Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση για να μην χάνεται τον....καιρό σας!
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον θα χαρώ πολύ να το κοινοποιήσετε σε φίλους και γνωστούς!

Με εκτίμηση 

Σάκης Αρναούτογλου"

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου