7.7.16

Παραμονή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας στη διοικητική και υγειονομική υπαγωγή του στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων

 Η ομαλή λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας καθώς και των υπόλοιπων ιατρείων της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
   Για το λόγο αυτό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου-Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε Μεσσηνίας, κ. Άγγελος Χρονάς, παρευρέθη την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας, συνομίλησε για ώρα με τον γενικό ιατρό κ. Ανδρέα Τσεκούρα, άκουσε με έντονο ενδιαφέρον τους δημότες, συμμερίστηκε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και συμφώνησε  με τις αποφάσεις  του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου.
Η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Χώρας και των γύρω χωριών με τη συλλογή πλήθους υπογραφών με αίτημα την διοικητική και υγειονομική υπαγωγή του Ιατρείου της Χώρας στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων καθώς και την πλήρη στελέχωση του, έφερε τα πρώτα ευοίωνα αποτελέσματα. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς με σκοπό τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό των δομών για την πλήρη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων.
   Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες την τελική, οριστική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας (ΔΥΠΕ) για το τι τελικά θα ισχύσει στον υγειονομικό χάρτη. Είναι πλέον ξεκάθαρο από την πλευρά της Περιφέρειας, ότι πρέπει να υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και σεβασμός στις συνήθειες των απλών πολιτών λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές και γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η περιοχή.
   Αναγνωρίζοντας ότι η πρόσβαση στη δημόσια υγεία δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά θεμελιώδη παράγοντα σωματικής και ψυχικής ευεξίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρακολουθεί με συνέπεια και προσοχή τις εξελίξεις, συντάσσεται με τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι έτοιμη να παρέμβει δυναμικά σε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, προγραμματίζοντας ήδη την υλοποίηση των επόμενων στόχων της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου