23.7.16

Μεγάλη προσοχή: Έρχεται ο θερμότερος Αύγουστος των τελευταίων ετών ;

Το Καλοκαίρι μέχρι στιγμής θα λέγαμε πως κύλησε ικανοποιητικά για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, με αρκετές βροχές ιδιαίτερα στην δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και με 2 μέχρι στιγμής καύσωνες που ευτυχώς ήταν πιο ήπιοι από το αναμενόμενο.

Ωστόσο όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, ύστερα από εκτεταμένη ανάλυση που πραγματοποιήσαμε, ο ερχόμενος Αύγουστος θα κυλήσει στο μεγαλύτερο του διάστημα με έντονη ζέστη και θα αποτελέσει για αρκετές περιοχές της Αμερικής αλλά και της νότιας Ευρώπης, ενδεχομένως και το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων.
Μεγάλες είναι οι πιθανότητες για εκτεταμένο κύμα καύσωνα μέσα στο πρώτο μισό του Αυγούστου σε όλη την Ελλάδα με θερμοκρασίες αρκετά υψηλές, κοντά στους 40-41 ή και 42-43 βαθμούς Κελσίου. 
Αίτιο ενός τέτοιου κύματος καύσωνα, θα αποτελέσουν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες, οι οποίες κατά την άνοδο τους προς τη Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη, θα συναντήσουν έναν ισχυρό κυκλώνα και έτσι θα στραφούν προς τη χώρα μας, την Ιταλία και την Τουρκία καθώς και την Κύπρο.

Το κύμα αυτό της έντονης ζέστης ωστόσο, δείχνει να μας απασχολεί μέσα στο πρώτο μισό του Αυγούστου, μιας και από τα μέσα του Αυγούστου και μετά, θα έρθουν ψυχρότερες αέριες μάζες και θα φέρουν βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 
Εν ολίγοις λοιπόν, το πρώτο μισό του Αυγούστου φαίνεται να είναι το θερμότερο των τελευταίων ετών, σε αντίθεση με το δεύτερο μισό του που δεν αποκλείεται να χαρακτηριστεί από αρκετούς και ως ψυχρό για την εποχή.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου