31.7.16

Ερχονται ράμπο από Αθήνα για καφετέριες και εστιατόρια - ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ... "ΚΟΛΛΗΤΙΛΙΚΙΑ"

 «Ντου» Αθηναίων εφοριακών σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής!
Η παραβατικότητα δεν ξεπερνούσε σε ποσοστό… το 5%!
Απογοητευτικά αποτελέσματα στην καταγραφή παραβατικότητας επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούσε σε ποσοστό το 5% εμφάνιζαν οι περισσότερες τοπικές ΔΟΥ στους φορολογικούς ελέγχους που διενεργούσαν σε επιχειρήσεις (ταβέρνες,μπαρ κλπ) στη χωρική τους αρμοδιότητα.
Ολααυτά την ώρα που η φοροδιαφυγή με μη έκδοση αποδείξεων η έκδοση ανακριβών στοιχείων οργιάζει σε όλη τη χώρα φτάνοντας σε ποσοστά το 40%-50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι μικτά συνεργεία της Υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων και οικονομικής αστυνομίας έχουν καταγράψει παραβάσεις σε τουριστικές περιοχές σε δυσθεώρητα ύψη που φτάνουν και το 80% σε ελεγχόμενες επιχειρήσεις.
Ανώτατη πηγή της φορολογικής διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών αποδίδει τα πενιχρά αποτελέσματα των τοπικών εφοριών στην εντοπιότητα και στην άρνηση των εφοριακών να βεβαιώσουν παραβάσεις λόγω των γνωριμιών και των σχέσεων που διατηρούν εκ των πραγμάτων με τον τοπικό πληθυσμό και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων.Tι σημαίνει αυτό; Ότι ορισμένες εφορίες έχουν υπαλλήλους με «κολλητιλίκια» στην αγορά.
Λόγω αυτής της κατάστασης η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να περιορίσει από τις τοπικές ΔΟΥ τους ελέγχους που διενεργούσαν στη χωρική τους αρμοδιότητα και να υποχρεώσει τους εφοριακούς να διενεργούν στο εξής ελέγχους σε γειτονικούς νομούς. Όπως αποφασίστηκε οι έλεγχοι σε ένα νομό θα γίνονται πλέον κατά 30% από εφοριακούς της τοπικής ΔΟΥ και κατά 70% από εφοριακούς άλλων ΔΟΥ που εδρεύουν εκτός του νομού.
Ειδικότερα για Υπηρεσίες που υπάγονται στις φορολογικές περιφέρειες Αθήνας και Πειραιά αποφασίστηκε οι υπάλληλοί τους να διενεργούν φορολογικούς ελέγχους σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου