7.7.16

Περιοδεία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου στην Μεσσηνία

Επαφές στην Μεσσηνία είχε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε παραγωγικούς φορείς, τους δημάρχους Μεσσήνης και Καλαμάτας, αλλά και την αντιπεριφερειάρχη στο νομό Ελένη Αλιφέρη, όπου μαζί με συνεργάτες της περιφερειακούς συμβούλους, τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και την δουλειά που γίνεται σε επίπεδο ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής και της εξωστρέφειας των προϊόντων, καθώς και για την τουριστική κίνηση, που είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια όπου η Μεσσηνία κι ευρύτερα η Πελοπόννησος αναδεικνύεται ως τουριστικός προορισμός.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό Μεσσηνίας, όπου τόνισε πως πρέπει να υπάρχει στήριξη στους υγιείς συνεταιρισμούς και στις συλλογικές διαδικασίες δράσης και ανέφερε πως η περιφερειακή ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι απαραίτητα στοιχεία για την υπέρβαση της κρίσης. Ακόμη, επισήμανε πως η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες παραγωγής και εξαγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, αλλά απαιτείται είπε, σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης που δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαθέτει.

Στο δημαρχείο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας υποδέχτηκε θερμά τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται η Καλαμάτα, επισημαίνοντας ότι σε επίπεδο δήμου, το πολιτικό προσωπικό έχει εξασφαλίσει την αναγκαία ελάχιστη σύγκλιση στα μεγάλα ζητήματα.

Ανέφερε ακόμη, ότι ο αυτοκινητόδρομος, το αεροδρόμιο, η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων ενισχύουν σημαντικά την τοπική οικονομία, την ώρα που η Καλαμάτα αναδεικνύεται σε οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της νότιας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα, ενημέρωσε και για την προσπάθεια της πόλης να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε την αγαστή συνεργασία που είχε με το δήμο όταν κατείχε τη θέση του ειδικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και υπογράμμισε, «την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας γιατί αλλιώς θα βουλιάξει η χώρα».

Προσέθεσε, ακόμη, ότι «εμείς προερχόμαστε από ένα ρεύμα της Αριστεράς, το οποίο είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό. Από την πρώτη στιγμή, θέλαμε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα να είναι η δυνατή χώρα» κι επεσήμανε ότι απαιτείται συνεννόηση για την υπέρβαση της κρίσης και όχι τεχνητή πόλωση και διχασμός.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Δημήτρη Μανιάτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και για τις άμεσες προτεραιότητες που πρέπει να γίνουν για την επιβίωσή τους, ζητώντας την στήριξή του στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας.

Κατά την συζήτηση στο Επιμελητήριο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον τουριστικό κλάδο και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το Brexit στην φετινή τουριστική περίοδο.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και συζήτησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα δάνεια που είχαν δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου ανέφεραν πως δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται ως κόκκινα δάνεια.

Τέλος, στο Δήμο Μεσσήνης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συζήτησε διεξοδικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κατά την συνάντηση τονίστηκε ότι απαιτείται τόσο μία μεταβατική όσο και μία οριστική λύση, που δυστυχώς δεν προωθούνται, ενώ αναφέρθηκε ότι ίσως απαιτηθεί να προωθηθεί νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου