22.7.16

Ο Μπολτ στο Λονδίνο πριν πάει Ρίο

Ο κορυφαίος Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο Γιουσέϊν Μπόλτ αναμένεται να κάνει απόψε Παρασκευή 22 Ιουλίου  στο Λονδίνο τη σοβαρότερη (και ίσως τελευταία πρόβα) πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 
Θα πάρει μέρος στη κούρσα των 200μ. του μήτιγκ DiamondLeagueτης Βρετανικής πρωτεύουσας.
Ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τους αγώνες πρόκρισης λόγω τραυματισμού, αλλά επιτράπηκε στην ομάδα της Τζαμάικα να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της μετά την αίτηση για ιατρική απαλλαγή.
Ο Μπολτ τελικά δηλώθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα της Τζαμάικα για τα 100μ, τα 200μ και τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, παρά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτόςtrials.
Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι τρεις πρώτοι νικητές στα trials κερδίζουν την Ολυμπιακή πρόκριση, η πολιτική επιλογής της Τζαμάικα επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις.
Στον Μπολτ λοιπόν χορηγήθηκε ιατρική απαλλαγή που του επιτρέπει να προστεθεί στην ομάδα, ενώ ο ίδιος θα προσπαθήσει να αποδείξει την ικανότητά του και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται στον αγώνα του Λονδίνου.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο θα είναι οι τελευταίοι που θα λάβει μέρος ο σπουδαίος αυτός αθλητής, με το απίστευτο χιούμορ και το σόου που δίνει μετά από κάθε νίκη.
«Είμαι και αισθάνομαι καλά, προπονούμαι καλά και είμαι ευχαριστημένος με το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι», δήλωσε ο 29χρονος αθλητής ο οποίος ξεκαθάρισε πως έχει απαλλαγεί και από τις ενοχλήσει στον μηνίσκο. 
Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ. και 200μ. εξέφρασε τη χαρά του για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τόνισε πως μοναδικός του στόχος είναι το «3 στα 3» στις κατακτήσεις χρυσού μεταλλίου

«Εκεί θα γραφτεί ιστορία. Είμαι ενθουσιασμένος και έχω ετοιμάσει ένα σόου για όλον τον κόσμο. Αυτοί είναι οι τελευταίοι Αγώνες μου. 
Θα είναι μεγάλο».

Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου