24.7.16

Πύλος, εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς

shutterstock_305617778Σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την Αθήνα στις άκρες της δυτικής Μεσσηνίας στέκει, λουσμένη από το φως του ήλιου, η Πύλος.

Θάλασσα, όμορφο φυσικό περιβάλλον και μακρά ιστορία αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό για μια ήρεμη απόδραση.
shutterstock_75208123Η περιοχή τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενη την όμορφη ακτογραμμή της ενώ είναι γραφική και όμορφη απ’ όπου κι αν την προσεγγίσεις.
Σπουδαία είναι και η ιστορία της Πύλου καθώς στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί αξιόλογοι αρχαιολογικοί θησαυροί. Αρχικά ήρθαν στο φως πέτρινοι τοίχοι, κομμάτια από τοιχογραφίες, δάπεδα, μυκηναϊκά αγγεία και πήλινες επιγραφές.
shutterstock_123965053Το γραφικό σκηνικό της Πύλου συμπληρώνουν τα σπίτια με τα κόκκινα κεραμίδια, το κάστρο, και απέναντι η Γιάλοβα με το Διβάρι, την Βοϊδοκοιλιά, το πέρασμα της Συκιάς και το Παλαιόκαστρο. Στην Πύλο αγκαλιάζει κανείς με τη ματιά του ένα θαλασσινό τοπίο ενώ γρήγορα αποκαλύπτεται πίσω του ένα άλλο, στεριανό. Εντυπωσιακός είναι επίσης ο ιστορικός Όρμος του Ναβαρίνου αλλά και το επιβλητικό νησί της Σφακτηρίας σχηματίζει ένα τέλειο φυσικό λιμάνι.
shutterstock_80618377Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, στο βόρειο τμήμα του Όρμου του Ναβαρίνου, αποτελεί επίσης πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες. Βοϊδοκοιλιά και Χρυσή Ακτή είναι από τις πιο γνωστές παραλίες και φημισμένες σε όλη την Ελλάδα.
shutterstock_162586601Πολύ σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το σπήλαιο του Νέστορα το Παλαιόκαστρο ή Παλαιό Ναβαρίνο το οποίο χτίστηκε από τους Φράγκους το 13ο αιώνα και από εκεί μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα προς τη λιμνοθάλασσα και τον Όρμο του Ναβαρίνου.
Αυτό που κάνει την Πύλο ιδανικό προορισμό είναι αφενός ότι δεν είναι πολύ μακριά από την Αθήνα, αφετέρου ότι η τουριστική κίνηση είναι τόση ώστε επιτρέπει γαλήνιες διακοπές σε ένα όμορφο περιβάλλον. Η περιοχή ενδείκνυται επίσης για ζευγάρια και οικογένειες και η απόδραση μένει αξέχαστη στους επισκέπτες.
shutterstock_274827881

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου