13.7.16

Η ευτυχία είναι διαφορετική για άντρες και γυναίκες, λέει η επιστήμη!

Πότε θα νιώσει ευτυχισμένος ένας άνδρας και πότε μια γυναίκα; 

Σύμφωνα με έρευνες όταν κάποιος εκπληρώνει τις επαγγελματικές του προσδοκίες μέχρι την ηλικία των 27 χρόνων, τότε είναι ευτυχισμένος. Νέα έρευνα, όμως, έρχεται να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα.

Όπως αποδεικνύει οι άντρες νιώθουν λιγότερη ικανοποίηση με την μετέπειτα ζωή τους αν έχουν παλέψει να σημειώσουν πρόοδο στην καριέρα τους πριν τα 27 τους. Οι γυναίκες από την άλλη έχουν λίγο διαφορετικές προσδοκίες, αφού επιθυμούν ένα πτυχίο ή την κοινωνική τους ανέλιξη!

Η σχετική μελέτη του University of Edinburgh κόστισε συνολικά 1.125.000 λίρες και εξέτασε όσους έχουν απομείνει από εκείνα τα 1.208 παιδιά από τη Σκωτία που γεννήθηκαν σε μια περίοδο 6 ημερών το 1936 και «αναλύθηκαν» όταν ήταν 11 ετών το 1947 και όταν έγιναν 27 ετών το 1963, στο πλαίσιο μιας έρευνας γνωστής με το όνομα «6-Day Sample».

Σήμερα, 52 χρόνια αργότερα, η νέα «6-Day Sample» διαπίστωσε πως εκείνοι που είπαν ότι πάλεψαν για να επιτύχουν τους επαγγελματικούς στόχους τους το 1963 ανέφεραν πως στην ηλικία των 77 ετών έλειπε από τις ζωές τους το αίσθημα τους νοήματος και της ικανοποίησης
. Αντίθετα οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν τις ίδιες ευκαιρίες και δυσκολίες με τους άνδρες, ήταν πιο ευχαριστημένες με την ζωή τους όταν είχαν περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κοινωνικής ανόδου!

Στους άντρες, η αστάθεια στο ξεκίνημα της καριέρας τους ή η έλλειψη κοινωνικής ανέλιξης αποδείχθηκε πως συνδέεται αρνητικά με το συνεπακόλουθο μέλλον τους και το βαθμό στον οποίο νιώθουν πως η ζωή τους έχει νόημα όταν είναι σε μεγάλη ηλικία. Στις γυναίκες, όπου και συνήθως έλειπαν οι επαγγελματικές και μορφωτικές ευκαιρίες, η επίτευξη ανώτατης εκπαίδευσης και ενός υψηλού στάτους στην καριέρα φαίνεται πως έφερε μια πιο αισιόδοξοι ματιά σε μεγαλύτερη ηλικία, έδειξε η έρευνα!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου