31.7.16

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια!

Μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 58 πυροσβεστικά οχήματα, 30 στρατιώτες, εννέα αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα, έχουν συγκεντρωθεί στην εστία της αναζωπύρωσης κοντά στην κωμόπολη των λιμνών. 

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν το απόγευμα της Κυριακής αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που μαίνεται από το Σάββατο στο πευκοδάσος της περιοχής Λίμνη στην Εύβοια, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα.
Μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 58 πυροσβεστικά οχήματα, 30 στρατιώτες, εννέα αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα, έχουν συγκεντρωθεί το απόγευμα στην εστία της αναζωπύρωσης κοντά στην κωμόπολη των λιμνών.
«Θέλω να πιστεύω ότι αν μέχρι το βράδυ που θα πέσουν οι άνεμοι, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από όλα τα μέσα που διαθέτει αυτή την ώρα η χώρα μας, θα έχουμε ένα αποτέλεσμα απόψε, αύριο πρωί, που θα δείχνει ότι αυτό που ονομάζαμε διαχειρίσιμη κατάσταση θα είναι σε καλύτερη φάση» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από το πρωί.
Όπως είπε, περίπου 20 με 22 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και ο ΕΛΓΑ θα εξετάσει τις ζημιές για τη χορήγηση αποζημιώσεων.
«Με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου