29.7.16

Κατάργηση του “Ήφαιστος” ζητούν οι βενζινοπώλες

Σε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, η ΟΒΕ επισημαίνει ότι ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις συναλλαγών

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών ζητά την κατάργηση του συστήματος «Ήφαιστος», που παρακολουθεί τη διακινηση του πετρελαίου θέρμανσης, δεδομένου ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών στα πρατήρια. 
Σε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, η ΟΒΕ επισημαίνει ότι ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις συναλλαγών που αποτελούν, όπως υπογραμμίζει, «διορθώσεις στοιχείων καταχωρημένων συναλλαγών και δεν αφορούν τις ποσότητες, αλλά εντελώς επουσιώδη γραφειοκρατικά στοιχεία, όπως ημερομηνία, ΑΦΜ, διεύθυνση, Αρ. μετρητή ΔΕΗ, κλπ». 
«Οι διορθώσεις αυτές είτε γίνονται, εξαιτίας λανθασμένων στοιχείων που παρέδωσαν οι καταναλωτές και απαιτούν τη διόρθωση για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης είτε από ανθρώπινο λάθος. Ωστόσο, επειδή οι ποσότητες και τα βασικά στοιχεία μένουν αναλλοίωτα και εξ αυτού ουδείς δόλος μπορεί να τεκμηριωθεί ούτε ωφέλεια κάποιου ούτε μπορεί να συναχθεί πραγματική παράβαση στη διακίνηση, είναι απαράδεκτο τόσο να θεωρείται τελωνιακή παράβαση, όσο και να επιβάλλεται πρόστιμο» καταλήγει η επιστολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου