27.7.16

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες οι δύο Ιταλοί στη Ρόδο για το βασανισμό του Αλβανού

Τι υποστήριξαν οι εμπλεκόμενοι στον εισαγγελέα

Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αρπαγή και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, απαγγέλθηκαν χθες από τον Εισαγγελέα υπηρεσίας σε βάρος 40χρονου Ιταλού και του 29χρονου ανιψιού του, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από καταγγελίες για βασανισμό ενός 32χρονου Αλβανού.
Ο Ιταλός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και μετά την απαγγελία των ποινικών διώξεων παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι σήμερα το πρωί για να ετοιμάσει το απολογητικό του υπόμνημα.
Όπως έγραψε η «δ», σύμφωνα με την καταγγελία του 32χρονου Αλβανού, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να τον είχαν δέσει και να τον βασάνιζαν σε αποθήκη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Ζέφυρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Αλβανός υποστήριξε ότι είχε μεσολαβήσει για την πώληση μιας μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας ενός κουνιάδου του από την Αθήνα στον 40χρονο. Μεταξύ τους ανέκυψε οικονομική διαφορά διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 32χρονου, ο 40χρονος όταν παρέλαβε την μοτοσυκλέτα αυτή παρουσίασε προβλήματα και απαιτούσε την επιστροφή της στον ιδιοκτήτη και την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για την αγορά αλλά και την επισκευή της.
Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει ο 32χρονος, όταν έμαθε ότι είχε επιστρέψει στη Ρόδο να τον προσκαλέσει στο κατάστημα ιδιοκτησίας τους για να συζητήσουν, το απόγευμα της Κυριακής.
Εκεί, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και άρχισαν να τον βασανίζουν με μαχαίρια, με ένα τσεκούρι και με μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (teaser).
Ο 32χρονος εκρατείτο δεμένος στην καρέκλα και επιτηρείτο από τον 29χρονo, ο οποίος, όπως είπε, κάποια στιγμή, τα ξημερώματα της Κυριακής, αποκοιμήθηκε και τότε βρήκε ευκαιρία και έλυσε τα δεσμά του και διέφυγε για να καταγγείλει το γεγονός.
Ο 32χρονος μεταφέρθηκε για υγειονομική περίθαλψη στο Γ.Ν. Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα από νύσσον όργανο.
Αναλυτικότερα, ο 32χρονος φέρεται να δήλωσε ότι ο 40χρονος γνώριζε ότι ο κουνιάδος του ο οποίος διαμένει στην Αθήνα πουλούσε μία μοτοσικλέτα έναντι 4000 ευρώ. Συμφώνησαν να σταλεί η μοτοσικλέτα στη Ρόδο, καταβάλλοντας το ποσό των 2500 ευρώ ενώ το υπόλοιπο θα το πλήρωνε σε δόσεις. Αυτή η συναλλαγή έγινε τον χειμώνα του 2015, ενώ μέχρι σήμερα ο Ιταλός δεν πλήρωσε στον κουνιάδο του 32χρονου Αλβανού το υπόλοιπο συμφωνηθέν ποσό για την μηχανή, η οποία στο μεταξύ χάλασε.
Λόγω της βλάβης, η Ιταλός φέρεται να ζητούσε πίσω τα λεφτά του αλλά και τα έξοδα αποκατάστασης της ζημιάς. Επιπλέον, ο 32χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ο 40χρονος του είχε παραγγείλει να του αγοράσει ποσότητα κοκαΐνης αξίας 250 ευρώ και ότι δεν του την παρέδωσε αλλά την κατανάλωσε ο ίδιος με αποτέλεσμα να του ζητά και το συγκεκριμένο ποσό μαζί με τα χρήματα από την επιστροφή της μοτοσυκλέτας.
Σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να δήλωσε ο 32χρονος κατά την προανακριτική του κατάθεση, όλο το χειμώνα ο Ιταλός του τηλεφωνούσε και του ζητούσε τα χρήματα. Επιστρέφοντας ο 32χρονος στη Ρόδο από την Αθήνα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ιταλό ο οποίος τον κάλεσε στην καφετέριά του για να μιλήσουν. Ο 29χρονος ανιψιός του Ιταλού φέρεται να πέρασε στις 5 το απόγευμα από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για να τον πάρει και να τον μεταφέρει στην καφετέρια του θείου του. Φτάνοντας στο μαγαζί, ο 32χρονος διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν πελάτες. Τα παράθυρα και οι πόρτες ήταν κλειστά. Ο 40χρονος τον πλησίασε με το teaser, ακούμπησε τη συσκευή στο λαιμό του κάνοντας του ηλεκτροσόκ και έδωσε παράλληλα ένα μαχαίρι στον ανιψιό του με το οποίο αυτός τον απειλούσε ώστε να μην κουνηθεί.
Στη συνέχεια ο 40χρονος φέρεται να τον χτυπούσε και να του πατούσε το κεφάλι στο πάτωμα ζητώντας πίσω τα λεφτά του. Χρησιμοποιώντας μαχαίρια και τσεκούρι που είχε στην αποθήκη της καφετέριας και ενώ ο Αλβανός ήταν δεμένος με καλώδιο σε μία καρέκλα, ο Ιταλός φέρεται να του προκάλεσε διάφορες εκδορές. Αυτά τα «βασανιστήρια» συνεχίζονταν μέχρι τις 10 το βράδυ σύμφωνα με τα όσα το φέρεται να δήλωσε το «θύμα».
Εκείνη τη στιγμή ο 32χρονος είπε στον Ιταλό ότι θέλει να καλέσει κάποιους δικούς του για να του φέρουν τα χρήματα. Εκείνοι, καθησύχασαν τον Ιταλό λέγοντάς του στο τηλέφωνο ότι το επόμενο πρωί θα του κατέθεταν χρήματα στο λογαριασμό του, κάτι το οποίο δεν θα έκαναν στην πραγματικότητα… Μετά το τηλεφώνημα, ο 40χρονος συνέχισε να χτυπάει το φερόμενο ως θύμα και έπειτα έφυγε για το σπίτι του, αφήνοντας πίσω τον ανιψιό του να τον προσέχει. Μετά από λίγο έπιασε ο ύπνος τον 29χρονο ανιψιό και ο 32χρονος κατάφερε να λυθεί και να δραπετεύσει.
Βγήκε στο δρόμο αιμόφυρτος και κατευθύνθηκε στην οδό Καναδά, όπου βρήκε ένα απορριμματοφόρο και ζήτησε βοήθεια από τους υπαλλήλους. Λίγη ώρα αργότερα ήλθε ένα περιπολικό το οποίο μετέφερε τον 32χρονο στην Ασφάλεια, όπου κατήγγειλε το περιστατικό.
Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο κατάστημα κατάσχεσαν 3 μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, σχοινί και καλώδιο, ενώ στο σπίτι του βρήκαν 16 ναρκωτικά χάπια.
Περιγράφοντας τι συνέβη ο 40χρονος Ιταλός είπε ότι γνώρισε τον 32χρονο Αλβανό πριν από ένα χρόνο στη Ρόδο με τον οποίο και έκανε παρέα.
Μία μέρα, ο 32χρονος πήρε κρυφά τα κλειδιά του σπιτιού του, μπήκε μέσα και του έκλεψε 4.500 ευρώ και κάποια κοσμήματα.
Μετά την κλοπή έφυγε για την Αθήνα και ο 40χρονος έχασε τα ίχνη του. Την κλοπή δεν την είχε δηλώσει ο φερόμενος ως παθών στην Αστυνομία, γνώριζε όμως για το συμβάν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπου δούλευε.
Πριν λίγες μέρες έμαθε ότι ο Αλβανός επέστρεψε στη Ρόδο και τον κάλεσε στην καφετέριά του στην περιοχή Ζέφυρος για να μιλήσουν. Πάνω στην κουβέντα, σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να δήλωσε ο Ιταλός, άρχισαν να τσακώνονται και ο 32χρονος έπιασε ένα μαχαίρι για να τον τραυματίσει. Με το μαχαίρι τον χτύπησε πολλές φορές στην πλάτη. Προσπαθώντας να αμυνθεί ο Ιταλός έπεσε στο πάτωμα μαζί με τον Αλβανό και ακολούθησε πάλη, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα ποτήρι και ένα μπουκάλι και οι δύο άνδρες να κυλιούνται πάνω στα γυαλιά.
Εκείνη τη στιγμή θόλωσε το μυαλό του Ιταλού, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι με θολωμένο το μυαλό του πήρε ένα καλώδιο και έδεσε τον 32χρονο σε μία καρέκλα, ενώ του έδεσε το στόμα με μία κοντομάνικη μπλούζα και ένα μαντήλι.
Του ζητούσε να του επιστρέψει τα λεφτά και τα κοσμήματα που του έκλεψε και εκείνος έλεγε ότι δεν έχει τίποτε. Γύρω στις 20.30 ήλθε στην καφετέρια ο ανιψιός του από τον οποίο ζήτησε να μείνει να φυλάει τον Αλβανό μέχρι να φέρουν τα χρήματα που του υποσχέθηκε. Είπε δε στον ανιψιό του να αφήσει ελεύθερο τον 32χρονο τα μεσάνυχτα, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν εμφανιζόταν κανείς με τα χρήματα.
Το πρωί παρουσιάστηκαν στο σπίτι του 40χρονου δύο αστυνομικοί να τον συλλάβουν αφού ο 32χρονος κατήγγειλε ότι τον ακινητοποίησε με teaser, κάτι το οποίο δεν ισχύει αφού αυτή η συσκευή που βρέθηκε στο μαγαζί του δεν λειτουργεί.
Επίσης ο 40χρονος ζήτησε να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τα τραύματα που φέρει και είπε επίσης ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του Αλβανού για την επίθεσή σε βάρος του με μαχαίρι και για τα τραύματα που φέρει από το μαχαίρι.
Τέλος, όσον αφορά τα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του είπε ότι είναι από την Ιταλία και ότι ανήκουν πιθανότατα στη φίλη του ενώ υπάρχει γι’ αυτά συνταγή.
Σημειώνεται ότι ο 40χρονος είχε συλληφθεί στην 8η Ιουλίου 2016 στην πόλη της Ρόδου σε εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης των ιταλικών αρχών. Ο Ιταλός, αρνήθηκε την έκδοσή του στην Ιταλία, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει εκτίσει μέρος της ποινής που του επιβλήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τους οποίους ικανοποίησε.
Από την πλευρά του ο 29χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Φέρεται να υποστήριξε κατά την προανάκριση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Ρόδου ότι πήγε στην καφετέρια του θείου του γύρω στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής και τους είδε πεσμένους στο πάτωμα. Ο θείος του 29χρονου φέρεται να του είπε ότι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον Αλβανό και ότι ακολούθησε συμπλοκή.
Ο 40χρονος φέρεται να ζήτησε από τον 29χρονο να περιμένει στο μαγαζί μαζί με τον Αλβανό μέχρι να φέρουν κάποια άτομα χρήματα τα οποία του χρωστούσε εκείνος. Η ώρα όμως περνούσε και κανείς δεν εμφανιζόταν να φέρει τα χρήματα. Έτσι ο ανιψιός ο οποίος πάσχει από κρίσεις πανικού και κατάθλιψη και βρισκόταν σε καταστολή έχοντας καταναλώσει χάπια XANAX, μη ξέροντας τι να κάνει είπε στον 32χρονο Αλβανό να φύγει. Τις κατηγορίες για βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ ο 29χρονος τις διέψευσε κατηγορηματικά.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των συλληφθέντων παρίσταται ο κ. Άκης Δημητριάδης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου