9.7.16

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του EURO 2016 άρχισε

Τα Νο 7 θα κρίνουν τον τελικό; 
Ο Σάντος ή Ντε Σάμπ;  
 Γαλλία ή Πορτογαλία; 

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απασχολούν τους φιλάθλους για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Όχι μόνο στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Ας αρχίσουμε με τα τυπικά:

Το euro 2016 ολοκληρώνεται Κυριακή βράδυ. θα γίνει στο Παρίσι, στο στάδιο Σταντ ντε Φράνς, όπου διεξήχθη κι ο τελικός του Μουντιάλ το 2000 (τότε που ο Ζιντάν έδωσε κεφαλιά σε αντίπαλό του και αποβλήθηκε). Αντίπαλοι θα βρεθούν η διοργανώτρια Γαλλία και η έκπληξη του τουρνουά Πορτογαλία. Στις 10μμ, ώρα Ελλάδος, θα σφυρίξει σέντρα ο διαιτητής με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 και χιλιάδες δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Έτσι τα βλέμματα εκατομμυρίων τηλεθεατών θα δουν τις δύο ομάδες να διεκδικούν τον πολυπόθητο τίτλο.
Κι αν η τηλεθέαση στην Ελλάδα στους δύο ημιτελικούς η τηλεθέαση έφτασε το 45% ,κατά μέσο όρο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει τώρα. Σε όλο τον πλανήτη περίπου 150 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν κάθε αγώνα ζωντανά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, ενώ σε 300 εκατ. τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τον τελικό.Σύμφωνα με τα στοιχεία της UEFΑ τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανήλθαν στα 1,1 δισ. δολάρια ενώ στα 224 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα έσοδα από τις χορηγίες.
Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου τα έσοδα από την διοργάνωση στα γήπεδα της Γαλλίας έφτασαν το 1,93 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ προήλθε από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, 480 εκατομμύρια ευρώ από τους χορηγούς και 400 εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια.Το κόστος του Euro 2016 έφτασε τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και όπως προκύπτει τα έσοδα της UEFA από την διοργάνωση έφτασαν τα 830 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό το ποσό, βέβαια, δεν θα μπει στα ταμεία της ομοσπονδίας, καθώς 600 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αναλογικά στις 55 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και τα 230 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τις προετοιμασίες που απαιτούνται για την επόμενη διοργάνωση. Να θυμίσουμε ότι το 2020 το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 13 χώρες.
Από την πώληση των εισιτηρίων τα έσοδα ανήλθαν στα 557 εκατ. δολάρια. Συνολικά τα έσοδα της ΟΥΕΦΑ ανήλθαν στα 2,1 δισ. δολάρια.
Και μια και λέμε για οικονομικά στοιχεία: ο κάθε φιναλίστ θα λάβει το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων ενώ το χρηματικό έπαθλο στο σύνολό του αγγίζει τα 335 εκατ. δολάρια. Σχετικά με την Η αξία της εθνικής Πορτογαλίας αγγίζει τα 317 εκατ. δολάρια και στα 448 εκατ. δολάρια της Εθνικής  Γαλλίας.
«Οι τελικοί δεν παίζονται μόνο. Κερδίζονται». Η δήλωση αυτή του Φερνάντο Σάντοςδείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα μέλη των αποστολών. Προσπαθούν κάθε φορά να επιβληθούν, να κερδίσουν, να φτάσουν στη νίκη. 

Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου