29.7.16

Τρόποι που το Facebook καταστρέφει τη σχέση σου!


Τρόποι που το Facebook καταστρέφει τη σχέση σου!

 Όταν μπαίνεις στο Facebook συνήθως υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα...
 
Όπως για παράδειγμα να βλέπεις τις ενημερώσεις σου γεμάτες με αναρτήσεις από ενοχλητικούς γνωστούς, να εμφανίζονται συνέχεια διαφημιστικά και να παίζουν αυτόματα τα βίντεο που έχουν ανεβάσει οι φίλοι σου.
Όμως αν δεν προσέξεις πως χρησιμοποιείς αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τότε ο εθισμός σου στο Facebook μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και στη σχέση σου με τον αγαπημένο σου!
Είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οδηγούν τα ζευγάρια σε προβλήματα. Η εύκολη επικοινωνία που σου παρέχει το Facebook με καινούριους αλλά και παλιούς φίλους οδηγεί τους ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές και τους βάζει σε πειρασμό. Το Facebook σου δίνει τη δυνατότητα να εμπλακείς σε συνομιλίες χωρίς να αισθάνεσαι αμηχανία κι αυτό μπορεί να σε οδηγήσει να πάρεις κάποιες αποφάσεις τις οποίες μπορεί να μην έπαιρνες στην καθημερινότητα σου.
Δες παρακάτω 7 επικίνδυνους τρόπους με τους οποίους το Facebook μπορεί να μπει ανάμεσα σε εσένα και στους ανθρώπους που αγαπάς εάν δεν είσαι προσεκτική όταν κάνεις αναρτήσεις στο προφίλ σου.
Πως το Facebook μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου
1. Η συνομιλία στο Facebook μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις.
Μπορεί να είναι καταπληκτικό το ότι μπορείς να μιλάς με τον άνθρωπο σου μέσω Messenger ή να ανεβάζεις μια χαριτωμένη φωτογραφία στο χρονολόγιο του συζύγου σου, αλλά όταν βασίζεσαι στις αναρτήσεις και στα σχόλια που μοιράζεσαι online τότε είναι πιο εύκολο να αγνοήσεις κάποια άλλα θέματα στη σχέση σου.
Αν μάλιστα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην τέλεια σχέση που δείχνεις στο προφίλ σου και στην πραγματική σου σχέση, τότε μπορεί να είναι περισσότερο δελεαστικό να αποφεύγεις τους καυγάδες και τις σοβαρές συζητήσεις στην πραγματική ζωή. Αυτή η συμπεριφορά, όμως, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της σχέσης σου.
Αντί να διαχειρίζεσαι τη σχέση σου μέσω των βίντεο και των χαριτωμένων μηνυμάτων στο Facebook, θα ήταν καλό να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να κάνεις κάποιες πραγματικές και ειλικρινείς συζητήσεις με το ταίρι σου. Καμία σχέση δε μπορεί να πετύχει αν δεν υπάρχει αληθινή επικοινωνία ανεξάρτητα με το πόσο καλή μπορεί να φαίνεται online.
2. Η ανάρτηση ασήμαντων λεπτομερειών μπορεί να εντείνει τις διαμάχες
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά από έναν καυγά με τον σύντροφο σου είναι να χρησιμοποιήσεις το Facebook για να ανανεώσεις την κατάσταση σου με σκοπό να τραβήξεις την προσοχή. Ενώ μπορεί να είναι καλή ιδέα να αποτραβηχτείς λίγο από τη διαφωνία σας για να ηρεμήσεις, το να μεταφέρεις την ενόχληση σου στο Facebook δεν είναι καλή ιδέα.
Αντί για αυτό, επικεντρώσου στο να επιλύσεις τη διαφωνία πριν αναφέρεις κάτι online. Έτσι κι αλλιώς, αν επιλύσεις τον καυγά σας, υπάρχει η πιθανότητα η ανάρτηση σου να είναι άχρηστη και χωρίς σημασία. Και δε θα ρισκάρεις να αναρτήσεις κάτι που είναι σίγουρο ότι θα αναστατώσει το ταίρι σου.
3. Να μοιράζεσαι κάποια πράγματα που δεν θέλουν οι άλλοι να γίνουν γνωστά online δείχνει ασέβεια
Αν ο σύντροφος σου δε νιώθει άνετα όταν ανεβάζεις τις φωτογραφίες σας online ή όταν κάνεις τακτικές αναρτήσεις με όλες τις λεπτομέρειες της ζωής σας μαζί, τότε θα σου πρότεινα να σεβαστείς τις επιθυμίες του. Το να μοιραστείς μια φωτογραφία σας δεν είναι πρόβλημα.
Αλλά εάν ο αγαπημένος σου θεωρεί ότι ανεβάζεις συνεχώς ενημερώσεις για το που πηγαίνετε για φαγητό ή μοιράζεσαι λεπτομέρειες των συζητήσεων σας, τότε το πιο πιθανό είναι να νιώθει άβολα. Όχι μόνο μοιράζεσαι κάποια πράγματα που δε θέλει να γίνουν γνωστά σε άλλους, αλλά επίσης δείχνεις ότι δεν σέβεσαι τις επιθυμίες του και την ιδιωτική του ζωή.
4. Όταν ακολουθείς τις σχέσεις άλλων μπορεί να νιώθεις τη δική σου σχέση ανεπαρκή
Είτε παρατηρείς ότι όλοι οι συμφοιτητές σου έχουν παντρευτεί είτε βλέπεις φωτογραφίες των ήδη παντρεμένων φίλων σου, πιθανότατα έχεις πέσει στην παγίδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σε κάνει πολύ εύκολα να νιώθεις ότι η σχέση που έχεις με τον σύντροφο σου είναι κατά κάποιο τρόπο ανεπαρκής.
Πριν αρχίσεις τις ζήλιες και να αναρωτιέσαι γιατί τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για εσένα, είναι σημαντικό να θυμηθείς ότι οι άνθρωποι στο Facebook συνήθως δείχνουν την καλύτερη εκδοχή της ζωής τους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβαίνουν πολλά περισσότερα πράγματα από πίσω, και απλά επειδή δεν τα βλέπεις online δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποθέσεις πως δεν υπάρχουν διαφωνίες και καυγάδες.
5. Όταν μιλάς με πρώην μπορεί να δημιουργήσεις εντάσεις στη σχέση σου
Το Facebook κάνει την επικοινωνία σου πανεύκολη με όλους, είτε είναι οι φίλοι σου από το γυμνάσιο είτε η πρώτη σου σχέση. Είτε έχεις μακροχρόνιες σχέσεις (και πρώην τους οποίους τώρα θεωρείς φίλους σου) ή είσαι χωρισμένος και ξαναπαντρεμένος, είναι σημαντικό να σκεφτείς πως η επικοινωνία που έχεις στο online μπορεί να επηρεάσει το άτομο που αγαπάς.
Αν ανταλλάσσεις συνεχώς μηνύματα με το αγόρι που έβγαινες στο παρελθόν, τότε η τωρινή σου σχέση μπορεί να αρχίσει να νιώθει ανασφάλεια. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις το θέμα με τον σύντροφο σου ώστε να θέσετε από κοινού κάποια όρια. Με αυτό τον τρόπο δε θα πληγωθεί κανένας από τις συζητήσεις που γίνονται στα κρυφά.
6. Τα αιτήματα φιλίας από πρώην μπορεί να οδηγήσουν σε παράλληλες σχέσεις
Τα αιτήματα φιλίας από πρώην μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες για φλερτ, πράγμα το οποίο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις μια ευχάριστη αλλαγή της καθημερινότητας σου ιδιαίτερα όταν η σχέση σου ή ο γάμος σου είναι χωρίς συγκινήσεις. Αλλά η μια απόφαση μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες, και το Facebook σε διευκολύνει να επιστρέψεις στα παλιά και να αρχίσεις μια σχέση με κάποιον πρώην.
Αν πιστεύεις ότι θα μπεις στον πειρασμό να δεις κάποιον με τον οποίο είχες σχέση παλιότερα, τότε κάνε στον εαυτό σου και στον σύντροφο σου τη χάρη να αντισταθείς στον πειρασμό να δεχτείς το αίτημα φιλίας του πρώην σου.
7. Όταν είσαι στο Facebook δεν δίνεις σημασία στον σύντροφο σου
Αν είσαι κολλημένη στο κινητό σου και ασχολείσαι με το Facebook και όχι με τον σύντροφο σου, τότε κάνεις το πιο συνηθισμένο λάθος. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις ότι μπαίνεις στο Facebook τόσο συχνά, αλλά είναι εύκολο να αποσπάσαι από τα ατελείωτα θέματα που σου προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν συνειδητοποιήσεις ότι είσαι συνέχεια στο κινητό ή στον υπολογιστή σου αντί να συζητάς με τον σύντροφο σου, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να βγεις από το ίντερνετ για κάποιες ώρες.




ediva.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου