1.7.16

ΦΩΤΟ - Έκλεβαν Porsche και Ferrari και τις έβαζαν σε.... μαντρί!

Έκλεβαν Porsche και Ferrari και τις έβαζαν σε μαντρίΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε πολυτελή οχήματα, αγροτικά, μοτοσικλέτες και σκάφη.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 39χρονος που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, αγροτικών , μοτοσικλετών και σκαφών ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη τριών ακόμη Ελλήνων και δύο αλλοδαπών , μελών της οργάνωσης.
Έκλεβαν Porsche και Ferrari και τις έβαζαν σε μαντρίΣε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και της σύστασης και συμμορίας.
Οι δράστες, είχαν ξεκινήσει την δράση τους περίπου πριν από δύο χρόνια και είχαν εξαπλωθεί σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Έκλεβαν Porsche και Ferrari και τις έβαζαν σε μαντρίΕντόπιζαν αρχικά σταθμευμένα οχήματα που τους ενδιέφεραν και με τη χρήση κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρακάμπτοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησής τους τα οδηγούσαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου είτε τα κομμάτιαζαν με στόχο να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά , είτε τα τροποποιούσαν και στη συνέχεια τα πωλούσαν.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί ήδη δύο τέτοιοι χώροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα περιφραγμένο οικόπεδο- μαντρί , εκεί όπου εντοπίστηκε ο 39χρονος να οδηγεί κλεμμένο όχημα προσπαθώντας να μεταφέρει σκάφος, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή στις 20-06-2016 και τελικά συνελήφθη.
Επιπλέον, κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος σε κοντινή περιοχή, το οποίο είχε επίσης κλαπεί στις 23-06-2016.
Στον δεύτερο χώρο , μία μάντρα αυτοκινήτων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα.
Έκλεβαν Porsche και Ferrari και τις έβαζαν σε μαντρίΩστόσο συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέιλερ μεταφοράς τους, 5 πολυτελή αυτοκίνητα, αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, 2 μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα  Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών.
Επίσης, σημειώνεται ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τις 30 περιπτώσεις κλοπών, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.





Έκλεβαν Porsche και Ferrari και τις έβαζαν σε μαντρί

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου