28.7.16

Super Puma της ΠΑ μετέφερε ασθενή από πλοίο της ιταλικής Ακτοφυλακής στην Καλαμάτα

Έναν 30χρονο Σομαλό παράνομο μετανάστη με πρόβλημα υγεία, ο οποίος είχε διασωθεί από τη θάλασσα από το πλήρωμα σκάφους της Ιταλικής Ακτοφυλακής, μαζί με τον αδελφό του, διέσωσε ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για περαιτέρω θεραπεία. 
 
Πιο συγκεκριμένα, συμφώνως με το ΓΕΑ, σήμερα το πρωί ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης και Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσης της Ελευσίνος, παρέλαβε από σκάφος της ιταλικής Ακτοφυλακής, που μετέφερε παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς, 30χρονο Σομαλό με πρόβλημα υγείας (υπεργλυκαιμία). Το σκάφος έπλεε σε απόσταση 130 ναυτικών μιλίων, Νοτιοδυτικώς της Καλαμάτας.
Το πλήρωμα του ελληνικού ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή και τον αδερφό του στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας για περαιτέρω νοσηλία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου