29.7.16

Whelling2help II Καλαμάτα 2016

Η Καλαμάτα γίνεται σταθμός ενός μεγάλου ταξιδιού ευαισθητοποίησης και κατανόησης της έννοιας της αναπηρίας.

Με ιδιαίτερη χαρά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή και στην πόλη μας του «Whelling2help ΙΙ», δράση η οποία διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά στη χώρα μας. 

Το πρώτο Wheeling2help  πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ποδηλάτες διέσχισαν 2.500 χιλ στην Ευρώπη,  ξεκινώντας από το Λονδίνο και φτάνοντας στην Αθήνα σε 35 μέρες. 
Πέρασαν από 8 χώρες, συγκέντρωσαν 15.654 ευρώ και τα πρόσφεραν στη «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Το «Wheeling2help ΙΙ» ξεκινά φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, παράλληλα με την έναρξη της Παραολυμπιάδας.
Οι συμμετέχοντες, σε 32 ημέρες,  θα διανύσουν 1.700 χλμ περνώντας από 20 πόλεις, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη και καταλήγοντας στο Ηράκλειο Κρήτης. Η πόλη της Καλαμάτας, θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες το Σάββατο 01/10/2016 διοργανώνοντας μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, αθλητισμού και εθελοντισμού, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, συλλόγων, μαθητών και πολιτών. 

Σκοπός είναι η ενημέρωση για την αναπηρία, που αφορά στην κίνηση, στην όραση, στην ομιλία και στην ακοή, μέσω του αθλητισμού, της τέχνης, της υγείας και της δημιουργικής απασχόλησης. 

Όλοι για λίγες ώρες θα βιώσουμε ότι βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία. 

Μέσα από την συνεργασία φορέων, οργανισμών, ομάδων και εθελοντών θα γνωρίσουμε στους συμπολίτες μας τον κόσμο της αναπηρίας και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε προβλήματα και ευκαιρίες.



Website:          http://www.wheeling2help.com/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου