«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

31.8.16

Συγκλονίζει ο Αλέξανδρος Βέλιος για τις τελευταίες του μέρες: «Μετράω αντίστροφα από την 1η Σεπτεμβρίου»

«Πλέον βιάζομαι να φύγω…»

Ο δημοσιογράφος αλλά και λογοτέχνης Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος παλεύει τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο, δίνει μια συγκλονιστική εξομολόγηση στην εφημερίδα Freddo και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, για τις τελευταίες μέρες της ζωής του.
Η ασθένεια τον έχει καταβάλει σε μεγάλο βαθμό και μετράει πια τις μέρες για να «φύγει» από την ζωή. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να πάει τελικά στο εξωτερικό και ότι προτιμάει να το κάνει με τους δικούς του όρους στην Ελλάδα.
«Για μένα από την 1η Σεπτεμβρίου ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα. Δεν θα φτάσει τέλος του Σεπτέμβρη για να «φύγω», αλλά αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα» εκμυστηρεύτηκε στον δημοσιογράφο.
Μήπως υπάρχουν τελικά κ. Βέλιο κάποια σημάδια ευχάριστα στην υγεία σας;
«Όχι. Αντιθέτως Υπάρχει σταδιακή επιδείνωση και σημάδια παρατεταμένης κόπωσης. Μίλησα και με τους θεράποντες γιατρούς μου: δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης της ζωής μου.»
Έχετε ορίσει την ημερομηνία ευθανασίας σας στο εξωτερικό;
«Τελικά, δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό, για διάφορους προσωπικούς λόγους. Νομίζω όμως ότι θα επιτύχω να φύγω με τους δικούς μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας.»
Ποιοι είναι αυτοί οι όροι; «Να μην γίνω κουρέλι, να μην πέσω σε κώμα, να μη φτάσω στο σημείο αδυναμίας επικοινωνίας, γραψίματος».
Θα φτάσετε όμως στο σημείο της ευθανασίας ή θα αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει με την ελπίδα ανάρρωσης;
«Καταρχήν, η ευθανασία δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό. Δεν σκοπεύω ωστόσο να αφεθώ και να έρθει να με βρει ο θάνατος. Σκοπεύω να πάω να τον βρω εγώ. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι εδώ «στην Ελλάδα» είμαστε σε ένα ολισθηρό πεδίο, σε μια χώρα όπου όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται. Πλέον εγώ δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να εκπληρώσω κάποια όνειρά μου και αυτό είναι το μόνο που με στενοχωρεί.»
Άρα θα το πράξετε μόνος σας; «Εφόσον είναι ανώδυνοι και αξιοπρεπείς, υπάρχουν πάντα τρόποι ευθανασίας.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου