18.8.16

Στην Καλαμάτα με 2.321 άτομα το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Dream"

Σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 7.35, στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε για τρίτη φορά φέτος το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Dream", νηολογίου Μάλτας. Στο πλοίο επιβαίνουν 1.682 επιβάτες και πλήρωμα 639 ατόμων, με επικεφαλής Βρετανό πλοίαρχο. 
 Οι επιβάτες είναι κατά κύριο λόγο Βρετανοί (1.632). Το σκάφος προήρχετο από το λιμάνι του Ηρακλείου και ο επόμενος σταθμός του είναι εκείνο της Κέρκυρας, για τον οποίον θα αναχωρήσει στις 14.00.
Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί, ενώ με δύο λεωφορεία ορισμένοι τουρίστες (70 συνολικά) πήγαν εκδρομές αφενός στην Αρχαία Μεσσήνη και αφετέρου στην Πύλο και τη Μεθώνη, αφού προηγουμένως έκαναν μια σύντομη περιήγηση στην πόλη.
Το σκάφος "Thomson Dream" αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Καλαμάτα στις 29 Σεπτεμβρίου 2016.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου