30.8.16

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ - Το ΣΔΟΕ εντόπισε εικονικές συναλλαγές ύψους 35 εκατ. ευρώ σε εταιρείες του κουμπάρου Καμμένου-Σπίρτζη

Στο πόρισμα του το ΣΔΟΕ κάνει λόγο για «ιδιάζουσα φορολογική παράβαση με σκοπό την εμφάνιση διογκούμενων δαπανών»

Εικονικές συναλλαγές ύψους 35 εκατ. ευρώ για έργα που δεν παραδόθηκαν ποτέ εντόπισε έπειτα από έλεγχο στον όμιλο Καλογρίτσα το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο έλεγχος αφορά την περίοδο 2003 – 2006, οπότε και η Ομάδα Κατασκευών ΑΕ (ιδιοκτησίας κ. Βλαδίμηρου Καλογρίτσα) είχε αναλάβει τις εργασίες για την κατασκευή των Μετρό και Τραμ της Αθήνας στη γραμμή 2, ενόψει των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και επισκευές στο κτίριο του Αρείου Πάγου και κατασκευή χώρου στάθμευσης.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε πως η Εταιρεία Γενικών Κατασκευών ΑΡΜΑ ΑΤΕ και Τεχνική Μεταλλευμάτων δεν παρέλαβαν από τους άλλους υπεργολάβους και κατά συνέπεια δεν παρέδωσαν τα έργα στην ελεγχόμενη εταιρεία Ομάδα Κατασκευών ΑΕ του κ. Καλογρίτσα, γεγονός που αποδεικνύει πως οι σχετικές συναλλαγές (αξίας 34.828.802,69 ευρώ) είναι εικονικές.

Στο πόρισμα του το ΣΔΟΕ κάνει λόγο για «ιδιάζουσα φορολογική παράβαση με σκοπό την εμφάνιση διογκούμενων δαπανών» αλλά και «τη μείωση και απόκρυψη των καθαρών κερδών, προς αποφυγή πληρωμής αναλογούντων φόρων».

Ως αποτέλεσμα, ο γνωστός τηλεοπτικός σταθμός διερωτάται πώς επιτρέπεται σε έναν επιχειρηματία που χρωστά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο από φόρους και πρόστιμα να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια», αλλά και αν έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα και οι φόροι που προκύπτουν και έχει εξεταστεί σε βάθος το ζήτημα της υπερτιμολόγησης των έργων.



bankingnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου