4.8.16

Χαράτσι 3,6% στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων από τον ΟΓΑ

Χαράτσι 3,6% στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων από τον ΟΓΑ
Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε ο ΟΓΑ σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Βασιζόμενος σε νομοθετική ρύθμιση, ο οργανισμός επέβαλε «χαράτσι» 3,6% υπό τη μορφή τέλους χαρτοσήμου στα ποσά των ειδικών επιδομάτων που κατέβαλε τον Ιούλιο στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες.
Το τέλος 3,6% παρακρατήθηκε από τις πληρωμές των συγκεκριμένων επιδομάτων με συνέπεια οι χιλιάδες δικαιούχοι τους να τα εισπράξουν μειωμένα από τις τράπεζες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Με βάση τους νόμους που είναι γνωστοί αυτή τη στιγμή (ν. 4093/2012 και 4252/2014) τα επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου. Φαίνεται, όμως, ότι μέσα στα πολυνομοσχέδια που ψήφισε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «πέρασε», χωρίς να γίνει αντιληπτή, διάταξη με την οποία προβλέπεται η επιβολή τέλους χαρτοσήμου 3,6% στα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών!
Για το θέμα αυτό τέσσερις βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου